Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο υπουργείο Εργασίας ο Μητσοτάκης – Επί τάπητος ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα

Στο υπουργείο Εργασίας ο Μητσοτάκης – Επί τάπητος ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα
Στις 09:00 η επίσκεψη του πρωθυπουργού
Ύστερα από την χθεσινή περιοδεία του στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη 18/9 το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμα θέματα στο μέτωπο των εργασιακών και του ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί, θα βρεθούν τα θέματα των εκκρεμών συντάξεων, η ψηφιακή σύνταξη καθώς και το σχέδιο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο της από τον Ιούνιο του 2020 να εκδίδει ψηφιακά και μέσα σε μια ημέρα το 34,33% των συντάξεων με απώτερο στόχο το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 90% τον Ιούνιο του 2021.
Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Βρούτσης θα συζητήσουν τρόπους για την ταχύτερη απόδοση των εκκρεμών συντάξεων, με τα πρώτα μέτρα να προσανατολίζονται στην ενίσχυση με προσωπικό των τμημάτων απονομής, στο πάγωμα των αποσπάσεων από τον ΕΦΚΑ, κ.α. ενώ αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει και το ζήτημα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης