Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για Novartis: Θέλουμε να έρθουν όλα στο φως – Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για Novartis: Θέλουμε να έρθουν όλα στο φως – Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο
Αν θέλει η σημερινή πλειοψηφία μπορεί να διερευνήσει εάν η κυβέρνηση Τσίπρα έστησε σκευωρία για τη Novartis είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να έρθουν όλα στο φως στην υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση της ΝΔ να στείλει σε προανακριτική επιτροπή τον πρώην υπουργό, Δ. Παπαγγελόπουλο.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm και ερωτηθείς για το αν πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως «εμείς είμαστε ανοιχτοί προς συζήτηση, θέλουμε όλα να έρθουν στο φως».
«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός για παράδειγμα το σενάριο είναι απολύτως υποθετικό, έχει κλέψει ή έχει φάει ή έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του.
Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ή την εντύπωση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν.
Είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί να ερευνηθούν όλα, εμείς λέμε τη σοφή λαϊκή ρήση ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η υπόθεση της Novartis είναι όντως ένα τεράστιο παγκοσμίου διαστάσεων σκάνδαλο, είναι ευθύνη της ελληνικής δικαιοσύνης να ερευνήσει αν έχουν εμπλοκή πολιτικά πρόσωπα όποια είναι αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έχει εμπλοκή, από κει και πέρα τα πράγματα είναι απολύτως σαφή κι απολύτως απλά, με αυτό το νομικό πλαίσιο που είχαμε με το άρθρο 86 του συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν είχαμε διαφορετική δυνατότητα διαχείρισης» υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Ερωτηθείς για το αν στήθηκε σκευωρία, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, για να πληγούν πολιτικά πρόσωπα και αν όλο αυτό συνέβη εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι η σημερινή πλειοψηφία αν θέλει, μπορεί να το διερευνήσει.
«Εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνεται πολιτικά πρόσωπα και δικαστές που κατηγορούνται για σκευωρία, να έχουν οργανώσει οι ίδιοι μια τέτοια σκευωρία που η πλειοψηφία των φακέλων που μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί να έχει αρχειοθετηθεί και να έχει απαλλαγεί.
Δεν σας φαίνεται κι εσάς περίεργο;» διερωτήθηκε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS