Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η M&G αγοράζει τα δάνεια ύψους 14 εκατ. ευρώ που χορήγησε στη Notos Com η Pillarstone

tags :
Η M&G αγοράζει τα δάνεια ύψους 14 εκατ. ευρώ που χορήγησε στη Notos Com η Pillarstone
Ο επενδυτικός βραχίονας του ασφαλιστικού ομίλου Prudential έκλεισε το deal και μετατρέπεται σε πιστωτή της Notos με super seniority
Στα χέρια της M&G, βραχίονα του ασφαλιστικού ομίλου Prudential στη διαχείριση κεφαλαίων, μεταβιβάζονται τα δάνεια που χορήγησε στη Notos Com η Pillarstone επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Bankingnews.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ Pillarstone- M&G έχει κλείσει.
Βάσει αυτής η M&G αγοράζει τα δάνεια που χορήγησε στην Notos Com η Pillarstone και την υποκαθιστά ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.
Αυτό σημαίνει ότι η M&G θα διατηρήσει το super seniority, που είχε η Pillarstone για τις χορηγήσεις ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 7+7 εκατ. ευρώ.  
Η Pillarstone είχε υπογράψει, τον Ιούλιο του 2018, με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Notos και τους μετόχους της συμφωνία αναδιάρθρωσης, βάσει της οποίας θα αναλάμβανε το σύνολο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης (7+7 εκατ. ευρώ), λαμβάνοντας super seniority.  
Σημειώνεται ότι η M&G έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω της Grivalia Hospitality (σ.σ. κατέχει το 50% της εταιρείας), ενώ είχε ενδιαφερθεί και για την είσοδό της ως στρατηγικός επενδυτής στην Αλουμύλ, εγχείρημα που «πάγωσε» προ μερικών μηνών.
Επιπρόσθετα, ο όμιλος M&G διαθέτει, μέσω της M&G Investments, συνεργασία με την Πειραιώς στη για τη διάθεση Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Η Notos Com έκλεισε τη χρήση 2017 με κύκλο εργασιών 120,5 εκατ. ευρώ ( +4,3%) και ζημιές πριν από φόρους 37,5 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος της ίδιας χρονιάς ανερχόταν σε 154,5 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης