Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμβολική «εισβολή» Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπ. Εργασίας και τα μηνύματα προς του εργοδότες

tags :
Συμβολική «εισβολή» Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπ. Εργασίας και τα μηνύματα προς του εργοδότες
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την αύξηση στο τέλος του μήνα κατά 20% των συντάξεων χηρείας
Σε μια… έφοδο με ιδιαίτερους συμβολισμούς προχώρησε το πρωί ο πρωθυπουργός ο οποίος πήγε στο υπουργείο Εργασίας και είχε ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου, σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση βάλλεται ως προς τις αλλαγές που προωθεί με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στα εργασιακά και στις συλλογικές συμβάσεις.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου έδωσε «γραμμή» για την πάταξη της υποδηλωμένης, «κρυφής» και αδήλωτης εργασίας με στόχο την αύξηση της μόνιμης απασχόλησης, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς τους εργοδότες, ο,τι για να τύχουν των ευεργετημάτων που προωθούνται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, θα πρέπει «να σέβονται» τους κανόνες για πλήρη απασχόληση, με τα συνεπακόλουθά της.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε χαρακτηριστικά οτι «ξεκινάμε πόλεμο ενάντια στην υποδηλωμένη εργασία ενώ την ίδια στιγμή μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές μόνο για καθεστώς πλήρους απασχόλησης».
Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την αύξηση στο τέλος του μήνα κατά 20% των συντάξεων χηρείας, με την απόδοση των συντάξεων αυτών στο 70% του συντάξιμου μισθού, αντί του 50% που χορηγείται με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε ότι το προσεχές διάστημα θα αλλάξει το περιβάλλον στην αγορά εργασίας μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας με πρακτικά και χειροπιαστά αποτελέσματα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο στέκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. «Θα αντιστρέψουμε το κλίμα με νέες προσλήψεις και με νομιμότητα» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahioo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης