Νέο δημοψήφισμα προτείνει ο Corbyn - Λογική συμφωνία για το Brexit ή παραμονή στην ΕΕ

Νέο δημοψήφισμα προτείνει ο Corbyn - Λογική συμφωνία για το Brexit ή παραμονή στην ΕΕ
O ηγέτης των Εργατικών θα παραμείνει «ουδέτερος», αφήνοντας τους πολίτες να αποφασίσουν το αποτέλεσμα
Μία πιο ήπια συμφωνία για το Brexit με τις Βρυξέλλες, την οποία θα θέσει στον βρετανικό λαό για να αποφασίσει σε δημοψήφισμα, με δεύτερη επιλογή την παραμονή στην ΕΕ, υποστηρίζει ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Jeremy Corbyn, σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian και επισημαίνει ότι ο ίδιος θα μείνει «ουδέτερος», αφήνοντας τους πολίτες να αποφασίσουν το αποτέλεσμα.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι μία κυβέρνηση των Εργατικών θα εξασφαλίσει μία λογική συμφωνία με την ΕΕ, που θα στηρίζεται στα τέσσερα βασικά σημεία που έχει ήδη παρουσιάσει το παρελθόν - τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, στενές σχέσεις με την ενιαία αγορά, διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και προστασία του περιβάλλοντος.
Η πρόταση αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα με δεύτερη επιλογή την παραμονή. «Δεσμεύομαι να εκτελέσω αυτό που θα αποφασίσουν οι πολίτες, ως πρωθυπουργός των Εργατικών» γράφει.
Με τη θέση αυτή επιβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει και στις αναμενόμενες γενικές εκλογές, προκαταλαμβάνοντας προσπάθειες στελεχών του κόμματος, που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ότι το κόμμα των Εργατικών θα υποστηρίξει μία καμπάνια για την παραμονή στην ΕΕ.
Ο Corbyn αντιπαραβάλλει τη θέση του με αυτή των Συντηρητικών, που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αλλά και με τη νέα τοποθέτηση των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζητώντας την ανάκληση του άρθρου 50 και την ακύρωση του Brexit.
Το κόμμα των Εργατικών ισχυρίζεται «είναι το μόνο κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο έτοιμο να δείξει εμπιστοσύνη στους πολίτες του να λάβουν οι ίδιοι την απόφαση».
«Οι Εργατικοί είναι το μόνο κόμμα αποφασισμένο να ενώσει τους πολίτες.
Μόνο μία ψήφος στους Εργατικούς θα φέρει σε πέρας το δημοψήφισμα για το Brexit. Μόνο μία κυβέρνηση Εργατικών θα επιστρέψει την εξουσία στα χέρια του λαού.
Ας σταματήσουμε τη μη συμφωνία και ας αφήσουμε τους πολίτες να αποφασίσουν» τονίζει.
Το θέμα θα απασχολήσει το συνέδριο του κόμματος που θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπράιτον, όπου αναμένεται να υπάρξουν έντονες συζητήσεις γύρω από τις δύο βασικές προτάσεις του Corbyn και αυτών που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη θέση για την παραμονή.
Σύμφωνα με την Guardian, o επικεφαλής των Εργατικών σκοπεύει να μείνει αμέτοχος στα αιτήματα, εντός και εκτός του πολιτικού του περιβάλλοντος, να πάρει θέση σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα και επιλέγει να μείνει ένας «ουδέτερος διαιτητής» που θα εκτελέσει την απόφαση των πολιτών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS