Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις κάλπες οι Ισπανοί στις 10 Νοεμβρίου - Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Pedro Sanchez

Στις κάλπες οι Ισπανοί στις 10 Νοεμβρίου - Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Pedro Sanchez
Στις κάλπες οι Ισπανοί στις 10 Νοεμβρίου
Η Ισπανία οδηγείται εκ νέου σε εκλογές, αυτήν την φορά στις 10 Νοεμβρίου 2019, λίγους μήνες μετά την αναμέτρηση του Απριλίου.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Pedro Sanchez δεν κατάφερε να βρει κοινή γραμμή πλεύσης με κανένα κόμμα και ελλείψει πλειοψηφίας, προκήρυξε εκλογές για τον Νοέμβριο.
Με δηλώσεις χθες ο ηγέτης του PSOE τόνισε πως "οι Ισπανοί σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις έχουν ξεκαθαρίσει την πρόθεσή τους για μια κυβέρνηση προοδευτική και με καθαρή εντολή. Τους ζητώ να το δείξουν άλλη μία φορά, στις 10 Νοεμβρίου".
Ο Pedro Sanchez τόνισε πως η χώρα μπορεί να "ξεπεράσει τις διαφορές. Έχουμε πολλές φορές αποδείξει πως μπορούμε να κυβερνήσουμε με κοινωνική δικαιοσύνη, μπορούμε να υπερασπιστούμε την οικονομία και τα εργασιακά δικαιώματα".
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Sanchez προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 31% . Το Λαϊκό Κόμμα Partido Popular (P.P.) έρχεται δεύτερο με 19% ακολουθούμενο από τον Unidas Podemos με 14% και το φιλελεύθερο δεξιό κόμμα των Ciudadanos με 13%.
Χθες, 17/9, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συναντήθηκαν με τον βασιλιά Felipe και... συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Μάλιστα εξαπολύθηκαν και κατηγορίες από όλες τις πλευρές για την πολιτική αστάθεια.
Παρά το πολιτικό αδιέξοδο για το μεγαλύτερο μέρος του 2019, η ισπανική οικονομία φαίνεται βρίσκεται σε καλή κατάσταση - ακόμη και σε μια εποχή που άλλες χώρες της ευρωζώνης υποφέρουν από εμπορικές αβεβαιότητες, επιβράδυνση της μεταποίησης και το αδιέξοδο του Brexit. Οι προοπτικές της ισπανικής οικονομίας παραμένουν θετικές.
Θα είναι η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία θα βρεθεί η χώρα από το 2015. Οι πρώτες διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2015, με νικητή το P.P. του Mariano Rajoy, χωρίς ωστόσο την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας. Τον Ιούνιο του 2016 οι Ισπανοί προσήλθαν στις κάλπες, αναδεικνύοντας ξανά νικητή το P.P. Στις 28 Απριλίου 2019, το PSOE παρά το ότι ήταν ο νικητής των εκλογών δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης