Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Coca-Cola HBC εξαγόρασε την ιταλική εταιρεία Lurisia - Στα 88 εκατ. το τίμημα

tags :
Η Coca-Cola HBC εξαγόρασε την ιταλική εταιρεία Lurisia - Στα 88 εκατ. το τίμημα
Η Coca-Cola HBC εξαγοράζει την ιταλική Lurisia
Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ιταλικής εταιρείας μεταλλικού νερού και αναψυκτικών Lurisia.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εξαγορά θα γίνει μέσω της θυγατρικής της εταιρείας στην Ιταλία, της Coca-Cola HBC Italia.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019.
H εξαγορά πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μητρική The Coca-Cola Company. To συνολικό αντίτιμο του ντίλ ανέρχεται στα 88 εκατ. ευρώ.
Πωλητής είναι το private equity fund IDeA Taste of Italy, το οποίο διαχειρίζονται η DeA Capital Alternative Funds SGR S.r.l., η οικογένεια Invernizzi και η Eataly Distribuzione S.r.l.
Το συνολικό τίμημα που καταβάλλουν οι Coca-Cola HBC και η The Coca-Cola Company, με την επιφύλαξη των συνήθων προσαρμογών, ανέρχεται σε 88 εκατ. ευρώ.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ορισμένους όρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019.
Στο πλαίσιο της συναλλαγής, ο Piero Bagnasco, Διευθύνων Σύμβουλος της Lurisia, και ο Alessandro Invernizzi, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιο της Acque Minerali. Αμφότεροι είναι εκπρόσωποι δύο εκ των πωλητών μετόχων.
Η Acque Minerali, που ιδρύθηκε το 1940 στο Roccaforte Mondovì της βορειοδυτικής Ιταλίας, είναι παραγωγός και διανομέας του φυσικού μεταλλικού νερού και των ανθρακούχων αναψυκτικών Lurisia.
Σύμφωνα με την Coca-Cola HBC, η εξαγορά της Lurisia συμπληρώνει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας στην Ιταλία και εντάσσεται στην δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της και να προσφέρει στους καταναλωτές ένα αυθεντικό ιταλικό εμπορικό σήμα.
Η UBS AG Branch London ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης