Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τη Lamda στο επίκεντρο λόγω ΑΜΚ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τη Lamda στο επίκεντρο λόγω ΑΜΚ
ΑΓΟΡΑ: Όπως ανέφεραν και οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, το ΧΑ έχει δυνατότητες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης σήμερα, με τις τράπεζες αλλά και τη Lamda λόγω της ανακοίνωσης για αύξηση κεφαλαίου να είναι στο επίκεντρο. Το πώς θα κινηθεί σήμερα η μετοχή της Lamda θα δείξει τις εκτιμήσεις των επενδυτών για το που περίπου θα κινηθεί η αύξηση.

Το road show στο Λονδίνο πηγαίνει καλά και είναι λογικό πως πάει καλύτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι αναμένονται και σήμερα κάποιες εισροές κεφαλαίων με τους αναλυτές να περιμένουν βελτίωση της αξίας των συναλλαγών.

Πάντως στο ξεκίνημα η αγορά κινείται σταθεροποιητικά με τις Eurobank, ΔΕΗ, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα να έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

LAMDA: Στην προσυνεδρίαση έβγαιναν μεγαλούτσικες εντολές πώλησης στα 8 ευρώ και κάτω, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογοι αγοραστές. Θα περιμέναμε μία αύξηση με ένα discount. Κάποιοι αναλυτές βλέπουν μία έκπτωση της τάξης του 20%.

Τεχνικά η μετοχή πάτησε χθες στον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και αντέδρασε. Έγραψε χαμηλό στα 7,63 ευρώ για να κλείσει στα 8,01 ευρώ. Ο απλός διακοσάρης είναι στα 7,23 ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες 2,6% και στα 7,80 ευρώ με όγκο 22 χιλ. τεμάχια και γρήγορα πήγε στα 7,70 ευρώ.

ALPHA BANK: Το Occeanwood δε φαίνεται να έχει πλέον ανοικτή θέση που σημαίνει πως αυτή είναι μικρότερη από το όριο ανακοίνωσης ήτοι κάτω από 0,5%. Θα αποτελέσει ένα καλό μήνυμα αν δούμε συνολικά μία μείωση στα short στις ελληνικές μετοχές, αλλά η short θέση δε σημαίνει ντε και καλά ότι βλέπουν αρνητικά την Ελλάδα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου και έδειξε μείωση κερδών, αλλά η στήλη έχει την άποψη πως η μετοχή παραμένει φθηνή με βάση τα εκτιμώμενα για το 2018 κέρδη, το επίπεδο των EBITDA και το ύψος της καθαρής θέσης.

Θέλουμε να δούμε βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών στα επόμενα τρίμηνα ώστε να υπάρξει μία απομέχλευση, η οποία να πούμε πως δεν είναι υψηλή, αλλά λόγω των τελευταίων επενδύσεων έχει αυξηθεί. Η μείωση των απαιτήσεων και των αποθεμάτων θα βοηθούσε σημαντικά. Δεν αποκλείουμε μία υποχώρηση, ενώ ιδανικό σημείο εισόδου θα το τοποθετούσαμε κοντά στα 1,85 ευρώ. Αν πάει κάποια στιγμή… Το έχει ξανακάνει άλλωστε το δρομολόγιο 1,80-2,40 ευρώ.

ΔΕΗ: ξεκίνησε με καλές διαθέσεις και μικρή άνοδο. Ο όγκος στα πρώτα λεπτά ξεπέρασε τις 35 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δε βλέπουμε ούτε σήμερα διαθέσεις αντίδρασης.

ΕΧΑΕ: Από τις αυξήσεις που ανακοινώνονται, τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, η οποία μπορεί να φέρει νέες εταιρικές εκδόσεις ομολόγων, αυτή βγαίνει ευνοημένη. Στα τρέχοντα επίπεδα βέβαια και με τα κέρδη που βγάζει δε τη λες φθηνή.

PROFILE: Μετά την πώληση μέρους των ιδίων μετοχών η μετοχή συσσωρεύει κοντά στην τιμή που πουλήθηκαν οι μετοχές.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χωρίς τις περίεργες εντολές σήμερα και χωρίς διαθέσεις να κάνει πίσω.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζεται η διολίσθηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης