Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης: Άριστη προσέγγιση το APS για τη μείωση των NPLs, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα

Καραμούζης: Άριστη προσέγγιση το APS για τη μείωση των NPLs, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα
«Η παροχή της εγγύησης θα δοθεί με όρους αγοράς, είναι προσωρινή όχι μόνιμη» επισημαίνει ο Νίκος Καραμούζης αναφερόμενος στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιτάχυνση της μείωσης των NPLs
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Grant Thorton και πρώην επικεφαλής της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, όσον αφορά το πρόγραμμα APS που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για μείωση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών.
Ο κ. Καραμούζης αν και κάνει λόγο για «άριστη προσέγγιση» του προβλήματος υποστηρίζει ότι ο μηχανισμός δεν λύνει πρόβλημα, καθώς είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της τιτλοποίησης των NPLs, όπου ίσως χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.
«Η παροχή εγγυήσεων (APS) που θα παρέχει η Κυβέρνηση στο senior τμήμα τιτλοποιήσεων NPLs των τραπεζών είναι άριστη προσέγγιση για την αναγκαία επιτάχυνση μείωσης των NPLs και τον περιορισμό κεφαλαιακών αναταράξεων, βελτιώνοντας τους κεφαλαιακούς δείκτες των τραπεζών» σχολιάζει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Ωστόσο, συμπληρώνει ότι «ο μηχανισμός βοηθά αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.
Η παροχή της εγγύησης θα δοθεί με όρους αγοράς, είναι προσωρινή όχι μόνιμη, απαιτείται η ολοκλήρωση πρώτα της τιτλοποίησης NPLs, όπου πιθανά χρειάζονται επιπρόσθετα κεφαλαία, μειώνονται τα συνολικά έσοδα τραπεζών.
Λύση, η ισχυρή κερδοφορία».

Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης