Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να στήσει ένα μικροκομματικό σόου για τη Novartis

Τσιάρας: Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να στήσει ένα μικροκομματικό σόου για τη Novartis
Καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία τα ζητήματα που αφορούν σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής είπε ο υπ. Δικαιοσύνης
Την θέση ότι τα ζητήματα που αφορούν τη σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής είναι καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι έργο ή επιδίωξη μιας κυβερνητικής πολιτικής διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας με αφορμή την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.
«Πρέπει κάποια στιγμή όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία πολλές φορές δυστυχώς δημιούργησαν ερωτηματικά στην κοινή γνώμη, - πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν για μικροπολιτικές, μικροκομματικές στοχεύσεις - να βγουν έξω από αυτή τη λογική αντιμετώπισης αν θέλουμε και να έχουμε και μια θεσμική θωράκιση γενικότερα του χώρου της Δικαιοσύνης από τη μια πλευρά αλλά βεβαίως και της ίδιας της Δημοκρατίας από την άλλη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τσιάρας.
«Εμείς έχουμε μια συνειδητή επιλογή, η οποία δείχνει ότι η ΝΔ είναι μια υπεύθυνη πολιτική παράταξη, ότι δεν μπορεί με ευκολία να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, απλά και μόνο για να δηλητηριάσουμε την πολιτική ζωή του τόπου και από την άλλη πλευρά να δημιουργούμε ζητήματα με μικροπολιτική, μικροκομματική στόχευση.
Είναι μια εντελώς διαφορετική στάση αυτή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη του σημερινού πρωθυπουργού από τη στάση που είδαμε στην προηγούμενη περίοδο με την προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Τσιάρας επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι η υπόθεση Novartis «χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να φτάσουμε σε ένα σημείο να διώκονται πρώην πρωθυπουργοί και σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα -όταν η ίδια η πραγματικότητα απέδειξε με την αρχειοθέτηση φυσικά των περισσοτέρων εξ αυτών των υποθέσεων ότι τέτοια ζητήματα δεν υπήρχαν - αντιλαμβάνεστε ότι με πολύ μεγάλη ευκολία βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει ένα μικροκομματικό σόου για επικοινωνιακά οφέλη, έδειξε απολύτως ανεύθυνη και δηλητηρίασε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή του τόπου».
«Ωστόσο, κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα οποία βλέπουμε να προκύπτουν - ειδικά αυτή την περίοδο- δεν πρέπει να διερευνηθούν και δεν πρέπει να έρθει η αλήθεια στο φως, χωρίς όμως τη διάθεση του πολιτικού ρεβανσισμού, χωρίς να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού της σημερινής κυβέρνησης ότι πρέπει να κερδίσουμε μικροπολιτικά από αυτή την υπόθεση και χωρίς επιτέλους να στέλνουμε κατ' επανάληψη ένα λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε ο κ.Τσιάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης