Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το fund GIC, με κεφάλαια 440 δισ. δολ. προειδοποεί: Αβέβαιο το μέλλον των μετοχών

tags :
Το fund GIC, με κεφάλαια 440 δισ. δολ. προειδοποεί: Αβέβαιο το μέλλον των μετοχών
Το GIC είναι το έκτο μεγαλύτερο κρατικό ταμείο περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο
Ο επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά ταμεία του κόσμου έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τους επενδυτές: οι αγορές γίνονται όλο και πιο δύσκολες και οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα πολύ αβέβαιο μέλλον.
Ο Lim Chow Kiat, διευθύνων σύμβουλος του GIC Pte της Σιγκαπούρης, στοιχειοθετεί τους κινδύνους της παγκόσμιας οικονομίας: λαϊκισμός, προστατευτισμός και μείωση της ικανότητας των κυβερνήσεων και των αγορών να προσφέρουν ευρεία ευημερία.
"Σε αυτούς τους παράξενους χρόνους, οι επενδυτές δυσκολεύονται να βρουν τη βάση τους", δήλωσε ο Kiat στην ετήσια συνέλευση των μετόχων του ομίλου.
"Αντιμετωπίζουν αυξανόμενη αβεβαιότητα και μειώνονται οι αποδόσεις.
Με ορισμένα μέτρα, η αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές είναι σήμερα υψηλότερη.
Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής φαίνεται να έχουν περιορισμένα πυρομαχικά για να αποκαταστήσουν τις οικονομίες".
Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι η GIC ανησυχεί για την υψηλή αβεβαιότητα στο παγκόσμιο επενδυτικό περιβάλλον και τον Ιούλιο του 2018 προειδοποίησε ότι οι αποδόσεις θα είναι χαμηλότερες τα επόμενα χρόνια καθώς οι εμπορικές διαμάχες κλιμακώνονται.
Και τώρα τόνισε ότι παρά τους φόβους, οι επενδυτές μετακινούνται σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία επειδή, με περίπου 17 τρισ. δολάρια τίτλων να έχουν αρνητική απόδοσης.
"Είναι ένα ζήτημα", είπε.
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η GIC θα περιηγηθεί στα προβληματικά νερά, ο Kiat πρότεινε ότι τα αυξανόμενα ταμειακά αποθέματα μπορεί να είναι μια απάντηση.
"Όταν αντιμετωπίζετε αβεβαιότητες, είναι σκόπιμο να έχετε προαιρετικότητα", δήλωσε.
Το GIC είναι το έκτο μεγαλύτερο κρατικό ταμείο περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με εκτιμώμενα κεφάλαια 440 δισ. δολαρίων υπό διαχείριση, σύμφωνα με το ινστιτούτο του κρατικού πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης