Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η Eurobank μάζεψε… όλο το χαρτί

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η Eurobank μάζεψε… όλο το χαρτί
ΑΓΟΡΑ: Θα μπορούσαμε να πούμε πως περιμέναμε άλλα και ήρθαν άλλα, όπως και οι αναλυτές. Ο τζίρος στα 70 εκατ. ευρώ αλλά είχε 13 εκατ. ευρώ πακέτα. Εξαιρετική η Eurobank, πήγε καλά και η Εθνική Τράπεζα. Το κλείσιμο έστω και με μικρή άνοδο, είναι όπως και να το κάνεις νίκη.

Από τη σημερινή συνεδρίαση δεν μπορέσαμε να βρούμε και πολλές μετοχές να έχουν μία καλή παρουσία που θα μας βοηθούσε να γράψουμε κάποια πράγματα παραπάνω. Αρκετή κουβέντα πάντως γίνεται για τη Lamda. Που θα κάνει την αύξηση, αν θα μπουν οι υπόλοιποι μέτοχοι πλην των βασικών, τι σχέδια έχει ο βασικός μέτοχος και άλλα.

Το project έχουμε ξαναγράψει πως είναι game changer για την ελληνική οικονομία. Το τι θα κάνει η μετοχή είναι άλλο θέμα. Έδωσε καλές ευκαιρίες λίγο μετά τις εκλογές για όσους ήθελαν γρήγορες αποδόσεις. Από εδώ και πέρα παίζουν πολλά και χρειάζεται μεγάλη υπομονή από τους επενδυτές που θα μείνουν.

Σημειώστε πως αύριο έχουμε αναδιάρθρωση δεικτών FTSE με τους αναλυτές να περιμένουν κάποιες εκροές από τη δική μας αγορά.

EUROBANK: Εξαιρετική η παρουσία της μετοχής στο ταμπλό και δίνει καλή απόδοση η γνωστή διαδρομή που κάνει τους τελευταίους μήνες. Θυμήθηκε και η JP Morgan τις ελληνικές τράπεζες και ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη. Νωρίς το θυμήθηκε… Ξεχωρίζει Eurobank και Εθνική.

Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 0,85 ευρώ με υψηλό όγκο συναλλαγών 14 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 3,15 δισ. ευρώ και φαίνεται πως είχε καλές εισροές. Έχει κάνει βέβαια καλή κίνηση από τα χαμηλά του Αυγούστου. Δεν αποκλείουμε κάποιοι να θέλουν να βάλουν στην τσέπη τα κέρδη τους στις επόμενες συνεδριάσεις.

LAMDA: Δεν υπήρξε μεγάλη πτώση στη μετοχή, ενώ υπήρχε και μηχανάκι για μεγάλο διάστημα στα 7,77 ευρώ και λίγο πριν το τέλος στα 7,78 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε με όγκο 411 χιλ. τεμάχια στα 7,75 ευρώ. Θα περιμένουμε μερικές συνεδριάσεις ακόμα αλλά τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι το discount δε θα είναι μεγάλο για την αύξηση.

ΕΥΔΑΠ: Καλούς όγκους κάνει η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά σήμερα μας φάνηκαν περισσότερο για γυρισματάκια. Είχε μείνει καιρό κάτω από τα 8 ευρώ και τώρα δείχνει και πάλι διαθέσεις για να τα ξεπεράσει. Χθες έκλεισε στα 8,08 ευρώ και σήμερα αν και έγραψε χαμηλό στα 7,85 ευρώ έκλεισε στα 8,03 ευρώ με οριακές απώλειες και όγκο 105 χιλ. τεμάχια.

Καλή η απόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους και καλύτερη από της αγοράς. Φίλοι αναγνώστες μας λένε πως την ξεχάσαμε και η αλήθεια είναι πως είχαμε βρει την τιμή δίκαιη στα τρέχοντα αλλά και λίγο πιο χαμηλά επίπεδα. Ό,τι ήταν βέβαια να γράψουμε το είχαμε γράψει και με το παραπάνω σε τιμές κάτι λιγότερο από το μισό των τωρινών.

CENERGY: Ανακοινώνει συνεχώς νέα έργα αλλά η μετοχή δε λέει να ξεκολλήσει. Κάτι ξέρουν κάποιοι και την κρατάνε χαμηλά. Πως αλλιώς να το εξηγήσεις. Για να δούμε τι θα δείξουν και τα δικά της αποτελέσματα. Πρόσφατα ανακοίνωσε σύμβαση προμήθειας υποβρυχίου καλωδίου από την Orsted.

Στις 27/8 ανακοίνωσε πως η Energinet της ανέθεσε τον υποθαλάσσιο αγωγό Baltic Pipe. Στις 13/6 είχε ανακοινώσει πως η Snam της ανέθεσε 150 χιλ. αγωγού φυσικού αερίου και στις 4/6 την ανάθεση μέρους διαγωνισμού για έρευνα και ανάπτυξη της Carbon Trust αναφορικά με το κοινό βιομηχανικό έργο πλωτών ανεμογεννητριών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τα αποτελέσματα έφεραν μία πίεση στη μετοχή αλλά όχι κάτι το σημαντικό. Μην τρελαθούμε κιόλας, εδώ ανεβαίνουν μετοχές που έχουν να βγάλουν κέρδη από την εποχή της… ποτοαπαγόρευσης.

FORTHNET: Συνεχίζει ανοδικά λόγω της προσφοράς Μαρινάκη και με καλό όγκο. Στα 0,3960 ευρώ που είναι και υψηλό 52 εβδομάδων με άνοδο 20% και αποτίμηση 68,3 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Στις 540 χιλ. ευρώ η αποτίμηση και το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει καθημερινά, όπως και να το δεις κάποια ερωτήματα τα αφήνει. Ξαναγράφουμε πως οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως η εισηγμένη κάνει πλέον μόνο για όχημα. Λέτε;

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Βγήκαν κομμάτια στο 1 ευρώ και έγινε όγκος 26 χιλ. τεμαχίων, αλλά έμειναν και άλλα στους πωλητές στο κλείσιμο.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η στήλη δεν προτείνει αγορά ή πώληση μετοχών. Παρακολουθεί και σχολιάζει την πορεία τους καθημερινά στο ταμπλό και διαβάζει αποτελέσματα και ανακοινώσεις για να βγάλει συμπεράσματα σε σύγκριση με την αποτίμηση. Η αγορά ή πώληση δεν είναι δική μας δουλειά. Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης