Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πολιτικό αδιέξοδο το Ισραήλ - Ο Gantz απέρριψε την πρόταση Netanyahu για συνεργασία

tags :
Σε πολιτικό αδιέξοδο το Ισραήλ - Ο Gantz απέρριψε την πρόταση Netanyahu για συνεργασία
Ισραήλ: Ο Benny Gantz απέρριψε την πρόταση του Netanyahu για συνεργασία
Σε πολιτικό αδιέξοδο εισέρχεται το Ισραήλ μετά το αποτέλεσμα των προχθεσινών (17/9) εκλογών.
Με καταμετρημένο πάνω από το 90% των ψήφων τα κόμματα του Benjamin Netanyahu και του Benny Gantz καταλαμβάνουν τον ίδιο σχεδόν αριθμό εδρών.
Ο Benny Gantz, αρχηγός του κεντρώου κόμματος "Μπλε και Λευκό", απέρριψε την πρόταση του Netanyahu για συνεργασία.
"Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ζήτησα να εγκαθιδρυθεί μια δεξιά κυβέρνηση. Δυστυχώς, τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως αυτό είναι αδύνατον", δήλωσε ο Netanyahu, καλώντας τον Gantz σε συνεργασία. " Το έθνος περιμένει από εμάς, και από τους δυο μας, να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να επιδιώξουμε συνεργασία", τόνισε.
Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς ο Gantz απέρριψε την πρόταση του Netanyahu, αρνούμενος να μπει σε έναν συνασπισμό όπου πρωθυπουργός θα είναι αντίπαλός του.
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Reuven Rivlin, ο οποίος είναι αρμόδιος για την απόφαση του επόμενου πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις την Κυριακή για να αποφασίσει ποιος θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Ο Rivlin θα συναντηθεί με όλα τα κόμματα που ψήφισαν στο κοινοβούλιο πριν επιλέξουν κάποιον να σχηματίσει κυβέρνηση.
Το Ισραήλ βρίσκεται μπροστά σε ένα απρόβλεπτο πολιτικό θρίλερ, το οποίο μπορεί να σημάνει το τέλος της "εποχής Netanyahu" για το κράτος, μια εποχή που κρατάει μία δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης