Η Ουάσιγκτον αποσύρει κονδύλια προς το Αφγανιστάν, λόγω διαφθοράς

Η Ουάσιγκτον αποσύρει κονδύλια προς το Αφγανιστάν, λόγω διαφθοράς
Αποσύρονται κονδύλια για βοήθεια στο Αφγανιστάν λόγω διαφθοράς
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα (19/9) πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν περίπου 100 εκατ. δολάρια που είχαν εκταμιεύσει από το υπουργείο Οικονομικών για ένα σχέδιο ενεργειακών υποδομών στο Αφγανιστάν και θα παρακρατήσουν άλλα 60 εκατ. δολάρια που σχεδίαζαν να δώσουν ως βοήθεια στη χώρα λόγω έλλειψης διαφάνειας.
Ο Mike Pompeo ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ολοκληρώσουν το σχέδιο υποδομών, αλλά θα το κάνουν χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό «εκτός προϋπολογισμού», επικρίνοντας το Αφγανιστάν για «ανικανότητα διαφανούς διαχείρισης πόρων της κυβέρνησης των ΗΠΑ».
«Εξαιτίας της αναγνωρισμένης διαφθοράς και οικονομικής κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιστρέφει περίπου 100 εκατ. στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ που προορίζονταν για ένα μεγάλο σχέδιο ενεργειακών υποδομών», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέστειλε επίσης τη χορήγηση 60 εκατ. δολαρίων ως βοήθεια στη χώρα λόγω «της έλλειψης διαφάνειας γύρω από τις αποφάσεις» της αφγανικής εθνικής αρχής δημόσιων προμηθειών.
Εντέλει «έχουμε καταλήξει πως η επιτροπή αποτίμησης και εποπτείας της αφγανικής κυβέρνησης είναι ανίκανη να είναι ένας εταίρος στη διεθνή προσπάθεια να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Αφγανούς», είπε.
«Θα σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε αυτή την οντότητα στα τέλη του έτους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS