ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρικός ομιλητής στο Articolo Uno ο Αλ. Τσίπρας – Στην Ιταλία στις 20-21/9

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρικός ομιλητής στο Articolo Uno ο Αλ. Τσίπρας – Στην Ιταλία στις 20-21/9
Σε συνέδριο με θέμα «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια της συμμετοχής του στο φόρουμ Ambrosetti, αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί εκ νέου την Ιταλία, στις 20-21/9, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «Το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Lega, του Salvini, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana). Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση την Παρασκευή (20/9) το βράδυ, σε συνεδρία με τίτλο “Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη”, όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.
Θα μεταφέρει την εμπειρία από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS