Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Ουάσινγκτον και Ριάντ εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την από βορρά απειλή για τη Σαουδική Αραβία

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Ουάσινγκτον και Ριάντ εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την από βορρά απειλή για τη Σαουδική Αραβία
ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία σε στρατιωτική συνεργασία
Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία εξετάζουν τρόπους για να μετριάσουν την απειλή από τον βορρά του βασιλείου, μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου (14/9) στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν υπεύθυνο το Ιράν για τις επιθέσεις.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου απέφυγαν να διευκρινίσουν τι είδους αλλαγές εξετάζονται στα αμυντικά συστήματα της Σ. Αραβίας.
Τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχει δαπανήσει η Σαουδική Αραβία για να αποκτήσει υπερσύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Δύση, αποδείχθηκαν ανεπαρκή.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείιο Reuters, είπε ότι λόγω της τροχιάς των πυραύλων και των drones -από τον βορρά και όχι από τον νότο- ήταν δύσκολο για την Σαουδική Αραβία να αμυνθεί, γεγονός που καθιστά εμφανές το κενό στις αμυντικές δυνατότητές της.
"Υπήρξε μια επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβουλεύονται με τους Σαουδάραβες για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις μελλοντικές επιθέσεις", δήλωσε ο συνταγματάρχης Patrick Rider, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ένας άλλος εκπρόσωπος, απέφυγε να διευκρινίσει αν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πιστεύουν ότι οι πύραυλοι και τα drones εκτοξεύτηκαν από το ιρανικό έδαφος. Αντί για αυτό, παρέπεμψε στα συμπεράσματα που θα εξάγει η Σαουδική Αραβία από τις δικές της έρευνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης