Εβδομαδιαία άνοδος +7% στις τιμές του πετρελαίου - Στα 64,39 δολ. το brent με οριακές απώλειες -0,02%

Εβδομαδιαία άνοδος +7% στις τιμές του πετρελαίου - Στα 64,39 δολ. το brent με οριακές απώλειες -0,02%
Οριακές διακυμάνσεις των τιμών πετρελαίου με το βλέμμα στον Περσικό Κόλπο
(upd1) Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισαν στη στη σημερινή συνεδρίαση (20/09/2019) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αναμένονται οι επόμενες κινήσεις στην κόντρα ΗΠΑ - Ιράν, στον απόηχο της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.
Η εβδομαδιαία άνοδος διαμορφώνεται στο +7%.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε -0,02% στα 64,39 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό σημειώνει άνοδο 0,15% στα 58,28 δολ. το βαρέλι.
Οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές, χωρίς ωστόσο να επικρατεί πανικός για πιθανό σοκ στην ενέργεια.
Image
Ωστόσο, η πιθανότητα μιας στρατιωτικής σύρραξης στον Περσικό Κόλπο δεν μπορεί να αποκλειστεί, γεγονός που προκαλεί νευρικότητα.
Το αποτέλεσμα οποιουδήποτε στρατιωτικού πλήγματος από τις ΗΠΑ ή την Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν θα είχε ως αποτέλεσμα έναν «γενικευμένο πόλεμο», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης J. Zarif σε συνέντευξή του στο CNN.
Image
«Κάνω μια πολύ σοβαρή δήλωση λέγοντας ότι εμείς δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση.
Αλλά δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε το έδαφός μας», συνέχισε ο Zarif.
Οι ΗΠΑ συζητούν αυτήν την περίοδο με την Σαουδική Αραβία και άλλους συμμάχους τους στον Κόλπο πιθανές απαντήσεις στην επίθεση του Σαββάτου σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, για την οποία κατηγορούν το Ιράν και την οποία ο Pompeo περιέγραψε ως «πράξη πολέμου» κατά του βασιλείου.
Ο Zarif είχε νωρίτερα προειδοποιήσει με μήνυμά του στο Twitter ότι η, όπως την ονομάζει, ομάδα Β --στην οποία περιλαμβάνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός B. Netanyahu και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Bin Salman-- εξαπατούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump για να τον σύρουν σε έναν πόλεμο κατά του Ιράν.
Ο Trump υιοθέτησε επιφυλακτικό τόνο χθες, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός του πολέμου για να απαντήσουν στο Ιράν -το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στη Σαουδική Αραβία- και έδωσε εντολή για την σκλήρυνση των κυρώσεων που επιβάλλει η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως «όπλο» αντέδρασε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου B. Zangeneh και σημείωσε ότι η ισορροπία στην αγορά πετρελαίου θα αποκατασταθεί σύντομα.
«Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τώρα το πετρέλαιο ως όπλο, το πετρέλαιο δεν είναι όπλο», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SHANA του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS