Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

VNK Capital: Στα 100 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η επένδυση μας στο Ελληνικό

tags :
VNK Capital: Στα  100 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η επένδυση μας στο Ελληνικό
Το επενδυτικό σχήμα εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda  Development από το 2017
Πάνω από τα 100  εκατ. ευρώ θα ανέλθει η επένδυση στο Ελληνικό λέει αξιόπιστη πηγή από την εταιρεία VNK Capital των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου  που να σημειωθεί συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα VoxCove Holdings μαζί με τον Πάνο Γερμανό.
Το επενδυτικό σχήμα εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda  Development από το 2017 καθώς απέκτησε το 12,83% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.
Η συμμετοχή  της VNK Capital στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της  Lamda Development είναι στρατηγικής σημασίας με απώτερο στόχο  να διατηρεί τουλάχιστον το 10%  που ήδη  κατέχει ενώ  δεν  αποκλείει το ενδεχόμενο να αυξηθεί  η συμμετοχή του αν τις  δοθεί η ευκαιρία  να πάρει αδιάθετες μετοχές που  θα προκύψουν  από  την ΑΜΚ.
Αξίζει  να σημειωθεί  ότι  στην αρχική συμμετοχή  της  εταιρείας VNK Capital  στο επενδυτικό σχήμα VoxCove Holdings  ήταν στα 25 εκατ. ευρώ και  αναμένεται να τοποθετήσει  τουλάχιστον 25  εκατ. ευρώ, καθώς  το υπόλοιπο  ποσό  θα καλυφθεί  από την  εταιρεία Grey Squirrel, κατά 100% θυγατρική του Olympia Group, συμφερόντων  του Πάνου  Γερμανού.
 Η αρχική τοποθέτηση  του επενδυτικού σχήματος στην εισηγμένη εταιρεία  έγινε στα 5,4 ευρώ ανά  μετοχή  αποκτώντας  10.227.206  μετοχές.
Το επενδυτικό δίδυμο των Πάνου Γερμανού και Βασίλη Κάτσου  είναι ο  δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος της Lamda Development μετά τον Σπύρο Λάτση που ελέγχει το 53,82%.
Το 11,51%  βρίσκεται  σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, το  8,43% ελέγχεται από Έλληνες θεσμικούς, το 11,07% είναι σε Έλληνες ιδιώτες, ενώ το υπόλοιπο 2,34% είναι ίδιες μετοχές.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης