Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέλος για την αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στο απολυτήριο

Τέλος για την αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στο απολυτήριο
Υπουργική Απόφαση αποτελεί πλέον η απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα απολυτήρια γυμνασίων και λυκείων
Αντισυνταγματική έκρινε η ολομέλεια του ΣτΕ την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και τα πιστοποιητικά σπουδών των μαθητών.
Η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα πιστοποιητικά σπουδών και στα απολυτήρια συνιστά παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΣτΕ παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε τις αποφάσεις για η απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα απολυτήρια γυμνασίων και λυκείων.
Το υπουργείο Παιδείας είχε προαναγγείλει την «αυτονόητη συμμόρφωσή του» με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης, μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα σχολικά έγγραφα.
Στο μεταξύ, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης