Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου - Πάνω από 800 οι συμμετοχές

tags :
Alpha Bank: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου - Πάνω από 800 οι συμμετοχές
Alpha Bank: Πάνω από 800 οι συμμετοχές στο πρόγραμμα εθελούσιας
Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρώθηκε σήμερα (20/9) το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου της Alpha Bank, το οποίο είχε ξεκίνησει στις 9 Σεπτεμβρίου.
Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Στελέχη των Κεντρικών Υπηρεσιών και του ∆ικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην Τράπεζα.
Σύμφωνα με την Alpha Bank, η απήχηση του Προγράμματος ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, σε μία περίοδο που αντίστοιχα προγράμματα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.
Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τις 800.
Όπως αναφέριε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της «αποδεικνύεται ότι η διαμόρφωση ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναδιοργάνωση της τράπεζας και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της. 
H υψηλή συμμετοχή στο Πρόγραμμα επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος και δίνει τη δυνατότητα στη ∆ιοίκηση της Τράπεζας να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης, δίνοντας τη σκυτάλη σε στελέχη της νέας γενιάς του Ομίλου».

Τί έγραφε το bankingnews.gr στις 6 Σεπτεβρίου 2019

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοινώνει 6/9 η Alpha Bank με στόχο να αποχωρήσουν 300 εργαζόμενοι

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο την αποχώρηση 300 υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2019 η Alpha Bank.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα αφορά το σύνολο του προσωπικού εκτός πέντε Διευθύνσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αυτές της Μηχανογράφησης, των Καθυστερήσεων και του Private Banking.
Ειδικό κίνητρο με προσαύξηση κατά 30% της αποζημίωσης θα δοθούν σε υπάλληλους των Κεντρικών Υπηρεσιών της τράπεζας όπου ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση.
Ωστόσο η αποζημίωση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το πλαφόν των 150.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ στην περίπτωση που αποχωρών έχει έως δύο προστατευόμενα τέκνα και κατά 20.000 όταν έχει τρία τέκνα και άνω.
Επίσης η τράπεζα θα παρέχει για 4 έτη το ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα σε όσους αποχωρήσουν.
Η τράπεζα θα προσφέρει επίσης την εναλλακτική του Sabbatical με διάρκεια έως και πέντε έτη όπου θα καταβάλλονται χωρίς κάποιος να εργάζεται μειωμένες αποδοχές και πλήρης ασφάλιση ενώ μετά τη λήξη του προγράμματος θα λύνεται η σύμβαση.
Το πακέτο του Sabbatical όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα είναι ελκυστικότερο για υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει το 51ο έτος της ηλικίας τους. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης