Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Ο χρόνος τελειώνει - Ε.Ε. και Βρετανία προσπαθούν να βρουν σημεία σύγκλισης

tags :
Brexit: Ο χρόνος τελειώνει - Ε.Ε. και Βρετανία προσπαθούν να βρουν σημεία σύγκλισης
Η καταληκτική ημερομηνία για το Brexit (31/10) πλησιάζει
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να βρουν ένα σημείο σύγκλισης για το Brexit και θεωρούν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μία συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής τον επόμενο μήνα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου.
Η Ιρλανδία όμως θεωρέι ότι οι δύο πλευρές απέχουν πολύ από την συμφωνία και το Λονδίνο δεν έχει καταθέσει ακόμα σοβαρές προτάσεις ιδίως στο θέμα του backstop.
Τρία χρόνια μετά τη στιγμή που οι Βρετανοί ψήφισαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ, οι ελπίδες για μια σημαντική συμφωνία όσον αφορά τους όρους της αποχώρησής τους έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες από τον βρετανό Πρωθυπουργό Boris Johnson να λέει ότι διαμορφώνεται μια συμφωνία και ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juncker να θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό.
Ωστόσο οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά στο θέμα του backstop, για το οποίο ο Johnson έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να καταργηθεί.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk θα συναντηθεί με την Johnson στο Ηνωμένο Βασίλειο την ερχόμενη Δευτέρα.
"Και οι δύο επιθυμούμε να δούμε μια συμφωνία", δήλωσε ο Βρετανός αρμόδιος υπουργός για το Brexit Stephen Barclay μετά από συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τον διαπραγματευτή της ΕΕ Michel Barnier. "Η συνάντηση υπερέβη τα δεδομένα, πράγμα που σηματοδοτεί ότι μπαίνουμε στην λεπτομέρεια."
"Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά, αλλά υπάρχει ένας κοινός σκοπός για την επίτευξη συμφωνίας", δήλωσε ο Barclay, προσθέτοντας ότι και ο Juncker και ο Johnson ήθελαν μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης