Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία στέλνει γιατρούς στα σύνορα με τη Συρία - Μεγαλώνει η απειλή για μια στρατιωτική επιχείρηση

tags :
Η Τουρκία στέλνει γιατρούς στα σύνορα με τη Συρία - Μεγαλώνει η απειλή για μια στρατιωτική επιχείρηση
Μεγαλώνει η απειλή για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία
Η Τουρκία έστειλε γιατρούς σε δύο περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία εν μέσω των επαναλαμβανόμενων απειλών του προέδρου της χώρας T. Erdogan για μια μονομερή στρατιωτική επιχείρηση.
Έγγραφο του υπουργείου Υγείας, που περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, διατάσσει την αποστολή γιατρών από 19 επαρχίες της χώρας στη Σανλιούρφα και τη Μαρντίν όπου θα υπηρετήσουν για έναν μήνα, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου.
Το ιατρικό προσωπικό θα παράσχει «υγειονομικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης διασυνοριακής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή της Συρίας από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρεται.
Ο γιατρός Οσμάν Οζτούρκ, γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, είπε στο dpa ότι μέχρι στιγμής 94 γιατροί από 19 επαρχίες εστάλησαν στη Μαρντίν και τη Σανλιούρφα.
Οι περισσότεροι εξ αυτών ενημερώθηκαν για την άμεση αποστολή τους χθες το βράδυ και τους ζητήθηκε να «φύγουν αμέσως», σημείωσε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας την εντολή του υπουργείου.
Αυτήν την εβδομάδα, ο Ερντογάν επαναδιατύπωσε την προειδοποίησή του ότι εάν μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία δεν εγκαθιδρυθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει τα «δικά της σχέδια δράσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης