Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δημοσιονομικό χώρο 1,2 δισ. «βλέπει» μακροπρόθεσμα η κυβέρνηση – Οι στόχοι για επενδύσεις, ανάπτυξη και μειώσεις φόρων

Δημοσιονομικό χώρο 1,2 δισ. «βλέπει» μακροπρόθεσμα η κυβέρνηση – Οι στόχοι για επενδύσεις, ανάπτυξη και μειώσεις φόρων
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης συμμετείχαν στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης για Άμεσες Διεθνείς Επενδύσεις, την οποία διοργάνωσε το Φόρουμ των Δελφών
Ιδιαιτέρα αισιόδοξα εμφανίστηκαν, για μία ακόμη φορά, κορυφαία στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με την πορεία της οικονομίας αλλά και το «νέο κλίμα» που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των επενδυτών.
Συμμετέχοντας στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης για Άμεσες Διεθνείς Επενδύσεις (Foreign Direct Investments Roundtable), την οποία διοργάνωσε το Φόρουμ των Δελφών, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε για τα 1,2 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού χώρου το 2020, κάτι το οποίο έχει, ούτως ή άλλως, ανακοινώσει στις εξαγγελίες της η κυβέρνηση, προχωρώντας σε μειώσεις φόρων και εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής.
Η κυβέρνηση, όπως είπε, δίνει μεγάλη έμφαση στην ελάφρυνση των φόρων ως κίνητρο για επιχειρήσεις και επενδυτές, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα οδηγήσει τη χώρα σε έναν «ενάρετο κύκλο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προσκεκλημένων συμμετεχόντων ήταν στελέχη των επενδυτικών τραπεζών Goldman Sachs, Rothschild, J.P. Morgan, Bank of China κ.α.
Επίσης επενδυτικά funds Apollo Capital Management, Enagas, BC Partners κ.α., εταιρείες που επενδύουν στη χώρα μας όπως οι  Eldorado Gold, Mohegan Gaming & Entertainment κ.α.
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google, Facebook, Tesla Motors Inc, Airbnb, στελέχη ελληνικών τραπεζών, της ΕΤΕπ, της Παρευξείνιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης αλλά και ελληνικές εταιρείες όπως για παράδειγμα Παπαστράτος Α.Ε., Lamda Development, Dimand, Chipita, Pfizer Hellas S.A, Coca Cola Τρία Έψιλον κ.α.
Απευθυνόμενο σε όλους τους παραπάνω κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έσπευσε να τονίσει ότι «είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη δημιουργώντας ένα περιβάλλον πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις», ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση  στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπως και στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, με το οποίο στοχεύει η κυβέρνηση να αρθούν όλα τα εμπόδια για επενδύσεις-ορόσημο για τη χώρα, όπως αυτή του Ελληνικού.
«Ευκολότερες, απλούστερες διαδικασίες, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, διαφάνεια και άμεση απόδοση της δικαιοσύνης», ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψαν τα μέλη της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων, ενώ τονίστηκε πως πρόκειται για μια κυβέρνηση με «ισχυρή αυτοδυναμία, με ανθρώπους υπέρ των μεταρρυθμίσεων, που έχουν συγκεκριμένο σχέδιο σε στέρεες βάσεις».
Οι επενδυτές άκουσαν από εκπροσώπους της κυβέρνησης πως το σχέδιο για αδειοδότηση από ιδιώτες, που συμπεριλαμβάνεται στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για τις ξένες επενδύσεις.
Επίσης, επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο τα επόμενα 4 χρόνια και να παρέχονται «ψηφιακοί χάρτες» για τους επενδυτές σε ό,τι αφορά τη χρήση γης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης