Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα «σύννεφα» στον εμπορικό πόλεμο - Άρον-άρον έφυγαν οι Κινέζοι διαπραγματευτές από τις ΗΠΑ

Νέα «σύννεφα» στον εμπορικό πόλεμο - Άρον-άρον έφυγαν οι Κινέζοι διαπραγματευτές από τις ΗΠΑ
Διέκοψαν την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ οι Κινέζοι διαπραγματευτές
Οι Κινέζοι διαπραγματευτές για το εμπόριο, άλλαξαν ξαφνικά τα σχέδιά τους σήμερα Παρασκευή (20/9) και ακύρωσαν την επίσκεψή τους στους αγρότες της Μοντάνα. Έτσι ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον και συντόμευσαν το ταξίδι τους. Αυτή τους η κίνηση έχει θορυβήσει την Wall Street.
Η κινεζική αντιπροσωπεία άλλαξε το ταξιδιωτικό της πρόγραμμα απροειδοποίητα και χωρίς εξήγηση και κατευθύνθηκε πίσω στην Κίνα νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με τη Nicole Rolf, Υπεύθυνη Εθνικών Υποθέσεων των ΗΠΑ στο Γραφείο Γεωργίας της Μοντάνα.
Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue επιβεβαίωσε χθες ότι οι συναντήσεις ήταν ένας τρόπος για την Κίνα να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τους Αμερικανούς αγρότες.
Η κινεζική αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του υφυπουργού Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων Han Jun, είχε προγραμματίσει επιτόπιες επισκέψεις στην Μοντάνα, στην Νεμπράσκα και την Ομάχα, σύμφωνα με το CNBC.
Η ακύρωση έβαλε "στοπ" στις ελπίδες ότι η Κίνα θα ξαναρχίσει την αγορά αγροτικών αγαθών των ΗΠΑ, τα οποία είχε σταματήσει τον Απρίλιο 2019 σε αντίποινα εναντίον των δασμών του προέδρου Donald Trump.
Η Κίνα έφθασε τα 5,9 δισ. δολάρια στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ το 2018, σύμφωνα με την απογραφή των ΗΠΑ. Είναι ο κορυφαίος αγοραστής σόγιας στον κόσμο και αγόρασε περίπου το 60% των αμερικανικών εξαγωγών σόγιας πέρυσι.
Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είχαν χαλαρώσει μπροστά από τις εμπορικές συνομιλίες χαμηλού επιπέδου αυτή την εβδομάδα, καθώς η Trump αποφάσισε να καθυστερήσει την αύξηση των τιμολογίων σε κινεζικά προϊόντα ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 1 Οκτωβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου ως "χειρονομία καλής θέλησης".
Άγνωστο λοιπόν τι συνέπειες θα έχει αυτή η κίνηση των Κινέζων διαπραγματευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης