Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αντάρτες Houthi της Υεμένης ζητούν ειρηνευτικές συνομιλίες για να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της Σ. Αραβίας

Οι αντάρτες Houthi της Υεμένης ζητούν ειρηνευτικές συνομιλίες για να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της Σ. Αραβίας
«Καλώ όλες τις εμπόλεμες πλευρές να δεσμευτούν σοβαρά σε διαπραγματεύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μια εθνική συμφιλίωση, χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου των Houthi
Το ενδεχόμενο να σταματήσουν όλες τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, εξετάζουν οι αντάρτες Houthi της Υεμένης, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια.
Ο πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου των Houthi (το αντίστοιχο του προέδρου της Δημοκρατίας), Mahdi al-Mashat ανακοίνωσε σε ομιλία του για την επέτειο της κατάληψης της Σαναά, στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, ότι «σταματούν όλες οι επιθέσεις εναντίον του εδάφους της Σαουδικής Αραβίας».
Ο Mashat εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ριάντ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι των Χούτι, το Al-Massirah.
«Καλώ όλες τις εμπόλεμες πλευρές να δεσμευτούν σοβαρά σε πραγματικές διαπραγματεύσεις που θα μπορούν να οδηγήσουν σε μια εθνική συμφιλίωση, χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.
Ο σουνιτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει προς το παρόν απαντήσει σε αυτό το κάλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης