Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Πέρυσι η Μόρια με 7.000 πρόσφυγες ήταν κολαστήριο - Φέτος με 12.000 πώς την χαρακτηρίζει η ΝΔ;

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Πέρυσι η Μόρια με 7.000 πρόσφυγες ήταν κολαστήριο - Φέτος με 12.000 πώς την χαρακτηρίζει η ΝΔ;
Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος και καταστολή στο μεταναστευτικό
Επίθεση στη ΝΔ για το μεταναστευτικό και τα κέντρα κράτησης στα νησιά έκανε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.
Σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ σχολίασε πως «πέρυσι, η Μόρια, με 7.000 διαμένοντες, χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση ως 'κολαστήριο'. Εφέτος, που ο αριθμός διαμενόντων υπερβαίνει τις 12.000, πώς την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ;»,
Όπως τονίζει ο πρώην υπουργός «όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, παρέλαβε χάος και καταστολή στο μεταναστευτικό» συμπληρώνοντας ότι» μπορεί σε όλη την προσπάθεια που έγινε μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την τεράστια αύξηση των ροών να έγιναν λάθη, όμως η διαχείριση υπήρξε αρκετά αποτελεσματική».
Όσον αφορά τις επιστροφές στην Τουρκία ή τρίτες χώρες και το αν αυτές μπορούν να επιταχυνθούν, ο κ. Βίτσας εξηγεί τα στάδια της διαδικασίας και γιατί αυτή είναι χρονοβόρα.
«Όσοι φαντάζονται επαναπροωθήσεις στη θάλασσα, ή την μια ημέρα έρχονται και την άλλη τους στέλνεις πίσω, κάνουν τεράστιο λάθος», τονίζει, σημειώνοντας ότι η Γερμανία επιμένει στις επιστροφές στη λογική «να μην έρθουν εδώ».
«Όμως, ακόμα και στο επίπεδο των αναγκαστικών επιστροφών και απελάσεων, Γερμανία και Ελλάδα είναι ποσοστιαία σχεδόν ίσες», προσθέτει.
Σχετικά με το ζήτημα της διεύρυνσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις πιθανές συμμαχίες, ο κ. Βίτσας σημειώνει πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η δημοκρατική ανάδειξη της συμμαχίας των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση της χώρας» και η αντιστοίχηση της οργανωμένης δύναμης του κόμματος με την πολιτική επιρροή.
Ενώ για το Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Βίτσας αναφέρει:
«Το ΚΙΝΑΛ παραμένει αγκυλωμένο σε παλιές «δόξες και πρακτικές» των σημερινών στελεχών του, στη διεκδίκηση της επιβεβαίωσης πρόσφατων επιλογών του. Αυτό το απομακρύνει από τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της εποχής. Μακάρι να αλλάξει. Δική τους υπόθεση, εμείς προχωράμε.»
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, ο κ. Βίτσας επισημαίνει πώς ο Αλέξης Τσίπρας δε το έχει ζητήσει ποτέ. «Εγώ, προτιμώ ο πρόεδρος να εκλέγεται από το Συνέδριο, όμως αντιδρώ στην ιδεολογική φόρτιση που παίρνει το θέμα. Όλα έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες του προέδρου και όχι με τον τρόπο εκλογής του», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης