Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Στις ΗΠΑ ο Boris Johnson, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στη Βρετανία

Brexit: Στις ΗΠΑ ο Boris Johnson, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στη Βρετανία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενδέχεται να αναγκαστεί να συντομεύσει το ταξίδι του, εάν το δικαστήριο αποφασίσει πως η αναστολή του Κοινοβουλίου ήταν παράνομη

Θα μεταβεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson και θα παραστεί στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Συνόδου για το Κλίμα, ανακοίνωσε  το Λονδίνο παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αναστολή του κοινοβουλίου.
Ο Johnson αναμένεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump  τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Μοdi τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Leo Varadkar.
Το θέμα του Brexit και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ και άλλα κράτη εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις διμερείς συνομιλίες.
«Καθώς καταγράφεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μας για το Brexit, θα παρουσιάσουμε επίσης το όραμά μας για μια πραγματικά Παγκόσμια Βρετανία στα Ηνωμένα Έθνη…» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος επίσης θα παραστεί στις συναντήσεις, σε άρθρο του στη Sunday Telegraph.
«Θέλουμε να είμαστε καλοί Ευρωπαίοι γείτονες και τολμηροί ελεύθεροι έμποροι παγκοσμίως» τόνισε ο Raab.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας να εκδώσει την απόφασή του για την αναστολή του κοινοβουλίου από τον Johnson.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενδέχεται να αναγκαστεί να συντομεύσει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, εάν το δικαστήριο αποφασίσει πως η αναστολή ήταν παράνομη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης