Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ρυθμό ανάπτυξης 2,4% θα «τρέξει» η οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019

Με ρυθμό ανάπτυξης 2,4% θα «τρέξει» η οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019
Οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας είναι πιο επιφυλακτικές από την αντίστοιχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάπτυξη 2,8% το 2019
Ρυθμό ανάπτυξης 2,4% θα παρουσιάσει η οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019, λόγω της ταχύτερης ενίσχυσης του πετρελαϊκού τομέα, αναφέρει η κεντρική τράπεζα της χώρας σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Κυριακή (22/9).
Η οικονομία είχε ρυθμό ανάπτυξης 1,7% το 2018, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση.
Οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας είναι πιο επιφυλακτικές από την αντίστοιχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάπτυξη 2,8% το 2019, υποστηριζόμενη από δημόσιες δαπάνες καθώς και εξωτερικούς παράγοντες.
Η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι ο τομέας του πετρελαίου θα ενισχυθεί κατά 5% το 2019, σε σύγκριση με το 2,8% το 2018, ενώ ο μη πετρελαϊκός τομέας θα ενισχυθεί κατά 1,4%, επισημαίνει το Reuters.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 2,2% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το πραγματικό ΑΕΠ εκτός του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 1,5%.
«Οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης οφείλονται στις αναμενόμενες αυξανόμενες δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες στο Ομοσπονδιακό και το Εμιράτο, τις υψηλότερες επενδύσεις πριν από την πολυαναμενόμενη Expo 2020 και τη συνεχιζόμενη περιφερειακή οικονομική ανάκαμψη, υπό το πρίσμα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ», εκτιμά η κεντρική τράπεζα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης