Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): Υπάρχει πρόοδος αλλά και δυσκολίες για να φτάσουμε σε συμφωνία για το Brexit

tags :
Johnson (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): Υπάρχει πρόοδος αλλά και δυσκολίες για να φτάσουμε σε συμφωνία για το Brexit
Το Ιράν είναι πίσω από τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco είπε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
Την εκτίμηση πως έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ όσον αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit αλλά και ότι ακόμα υπάρχουν αρκετά κενά και δυσκολίες διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος πάντως έσπευσε να διατηρήσει χαμηλά τις προσδοκίες ενόψει και των επαφών που θα έχει με μια σειρά από ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο Johnson υποστήριξε ότι για υπάρξει τελικά ένα deal για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει η υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών ενώ επεσήμανε ότι σημαντικοί «παίκτες», όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία θέλουν συμφωνία με τη Μ.Βρετανία.
Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι πολλοί συνάδελφοι του στην ΕΕ δεν εμμένουν στο backstop, θέμα το οποίο η Μ. Βρετανία προσπαθεί να προσεγγίσει με άλλο τρόπο.
Ο Johnson υποστήριξε ότι πίσω από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία είναι το Ιράν, επισημαίνοντας ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για το ποια θα πρέπει να είναι η δέουσα απάντηση προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή του Κόλπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης