Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευση και αιχμές από την κινεζική Fosun μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Απογοήτευση και αιχμές από την κινεζική Fosun μετά την κατάρρευση της Thomas Cook
Η Fosun επιβεβαιώνει ότι η θέση της παρέμεινε αμετάβλητη καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης
Την απογοήτευσή της για την κατάρρευση της Thomas Cook εκφράζει η κινεζική εταιρεία Fosun Tourism Group, ενώ αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην προσπάθεια διάσωσης του βρετανικού ταξιδιωτικού πράκτορα, υποστηρίζοντας ότι η θέση της παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε ανακοίνωσή της, η Fosun σημειώνει ότι:

«Η Fosun είναι απογοητευμένη από το γεγονός ότι η Thomas Cook Group δεν κατάφερε να βρει μία βιώσιμη λύση για την ανακεφαλαιοποίησή της με τις θυγατρικές της, τις βασικές δανείστριες τράπεζες, τους βασικούς ομολογιούχους και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη.
Η Fosun επιβεβαιώνει ότι η θέση της παρέμεινε αμετάβλητη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ωστόσο δυστυχώς άλλοι παράγοντες άλλαξαν.
Εκφράζουμε την βαθύτατη συμπάθειά μας σε όλους όσοι επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη».

Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Fosun Tourism Group

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Fosun Tourism Group στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.
Το σχέδιο διάσωσης του βρετανικού tour operator, από την κινεζική Fosun International, η οποία έχει παρουσία και στην Ελλάδα, μέσω της Club Med, κατέρρευσε.
Η Τhomas Cook απέτυχε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τράπεζας Royal Bank of Scotland και άλλων πιστωτών για την ανεύρεση εγγυήσεων για ποσό 200 εκατ. στερλινών, που ήταν απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του tour operator.
Η εξέλιξη ήρθε την ώρα που ήταν σε τελική φάση διαπραγμάτευσης η πρόταση εξαγοράς του τουριστικού κολοσσού από την κινεζική Fosun.
H μετοχή της Fosun Tourism Group υποχωρεί 4,3% στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η μετοχή της Fosun International καταγράφει απώλειες 1,3%.
Σημειώνεται ότι η Fosun αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από το project του Ελληνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης