Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καθολική πτώση με λιγοστούς τολμηρούς αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καθολική πτώση με λιγοστούς τολμηρούς αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Σήμερα ξεχώρισαν οι «Παίκτες» από τα «λομπάκια», αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη από τους… δήθεν, οι οποίοι το παίζουν παικταράδες ότι και καλά έχουν λεφτά υπό διαχείριση αλλά είναι λίγο… άμπαλοι. Σε συγκεκριμένες μετοχές αναφερόμαστε φυσικά.

Με τέτοια πτώση στο ΧΑ και κάποιες μετοχές κράτησαν. Και όχι μόνο κράτησαν αλλά ορισμένοι έκαναν επίδειξη δύναμης. Αλλιώς είναι να υπάρχει πωλητής και να του λες «φέρ’ τα στο +10%» και αλλιώς στην οσμή και μόνο πωλητή να πηγαίνεις το χαρτί -4%.

Στα πιο σοβαρά τώρα, το ΧΑ υπέστη πλήγμα σήμερα, λόγω της Thomas Cook. Η εταιρεία τελικά επιβεβαίωσε τη φήμη της και το «πιστόλιασε» το μαγαζί με μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη.

FTSE 25: Μεγάλη η πτώση για Motor Oil, απογοητευτική η εικόνα της Ελλάκτωρ με τους πωλητές να κάνουν πάρτι, Πτώση με μικρό σχετικά όγκο στη Jumbo και καλή υποχώρηση στις τράπεζες με κάποιες να κλείνουν λίγο καλύτερα λόγω των εντολών στις δημοπρασίες.

LAMDA: Ενδοσυνεδριακά πέρασε κάτω από την πρώτη κρίσιμη στήριξη, αλλά μαζεύτηκαν οι απώλειες και στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στα 7,49 ευρώ με οριακές απώλειες και όγκο 182 χιλ. τεμάχια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Δε μας έκανε το χατίρι και την τιμή που θέλαμε αλλά ένα μπράβο σε εκείνα τα παιδιά που σήμερα τέτοια μέρα, με τον τουρισμό να έχει μείνει άφωνος, η συγκεκριμένη πήγε με όγκο στα 2,34 ευρώ. Πήγαν κάποιοι να τη σταματήσουν αλλά οι αγοραστές τα έπαιρναν εύκολα τα κομμάτια τους.

Και να πούμε πως οι αγοραστές δεν είναι τα γνωστά fund από το Λονδίνο. Αυτοί ήταν μάλλον από την άλλη πλευρά. Σε κάποιους ίσως να μην άρεσε η κίνηση γιατί κάτι ακούμε για νέο πακέτο, αλλά μάλλον αυτοί που αγόραζαν διαφωνούν.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Η μετοχή δε λέει να υποχωρήσει και έγινε επιθετικό μάζεμα σήμερα με πολύ υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Συνήθως τέτοια επιθετικά μαζέματα φέρνουν κάποιο νέο. Η μετοχή έχει κάνει τρομακτικό ράλι και παραμένει δυνατή. Συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Θα έχουμε σύντομα νέα που θα εκπλήξουν.

Το Bankingnews βέβαια την έχει εντοπίσει από επίπεδα που και να τα γράψουμε τώρα δε θα μας πιστεύετε και από τα 2 ευρώ και πάνω είχαμε αλλάξει στάση. Την παρακολουθούμε γιατί μας κινεί την περιέργεια και πως να μην γίνεται άλλωστε με αυτά που βλέπουμε. Στα 3,52 ευρώ και στο +17,33% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 5,3 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά. Στα 0,1630 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια και άνοδο 19,85%. Η αποτίμηση έχει φτάσει στις 772 χιλ. ευρώ και από την πορεία της στο ταμπλό μπορούμε σίγουρα να κρίνουμε πως κάποιοι κάτι ξέρουν για την αξία που θα μείνει, ή για το μέλλον της.

SATO: Εδώ η λύση και εκκαθάριση σπρώχνει τη μετοχή χαμηλότερα και βγαίνουν μάλιστα πολλά κομμάτια προς πώληση. Με όγκο 31 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο -19% και στα 0,03 ευρώ ενώ έμειναν ανεκτέλεστα 293 χιλ. τεμάχια. Τον Ιούλιο έκανε ράλι και τον τελευταίο μήνα έχασε όλη την άνοδο και επέστρεψε στα επίπεδα που ήταν στην αρχή του έτους.

Η αποτίμηση στα 1,9 εκατ. ευρώ. Θα πάρει 3 εκατ. ευρώ και θα πουλήσει κάποια περιουσιακά στοιχεία αλλά θα έχει και υποχρεώσεις. Το ταμπλό δείχνει πως θα μείνουν λιγότερα από 1,5 εκατ. ευρώ στην εκκαθάριση. Το θέμα είναι μην προκύψει και ζημιά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και εδώ κάποιοι συνετοί επενδυτές δεν φαίνεται πως πτοήθηκαν από τη μείωση των κερδών ή από τους κινδύνους λόγω Brexit. Δε χρειάζεται κυνήγι αφού βλέπουμε πως υπάρχουν πρόθυμοι να δώσουν τα κομμάτια τους. Έκανε όγκο 73 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στο +2,93% και στα 2,11 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προσπαθούν οι αγοραστές αλλά βρίσκει πίεση πάνω από τα 2,50 ευρώ.

ΚΛΜ: Και εδώ υπάρχουν πρόθυμοι που δίνουν κομμάτια κάτω από τα 0,90 ευρώ. Δε χρειάζεται κυνήγι. 

ΜΟDA BAGNO: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο 40 χιλ. ευρώ στην εταιρεία λόγω μη δημοσιοποίησης προνομιακών πληροφοριών κατά τον χρόνο και με τον τρόπο που ορίζονται από τον νόμο. Έχουμε την εντύπωση πως αφορά στην πώληση ακινήτου που είχε κάνει και το μάθαμε από τις λογιστικές καταστάσεις. Το είχαμε αναδείξει τότε το θέμα. Δεν έχει "προκαλέσει" κάποια άλλη φορά η εταιρεία, ούτε οι βασικοί μέτοχοι ασχολούνται με τη μετοχή και με παιχνίδια. Άρα δε βρίσκουμε άλλο λόγο. Και φυσικά δεν είναι λόγος να σταματήσει να μας αρέσει η εταιρεία. Περιμένουμε και εδώ το εξάμηνο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης