Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διεκόπη εκ νέου η δίκη πρώην διοικούντων την ΕΠΟ

tags :
Διεκόπη εκ νέου η δίκη πρώην διοικούντων την ΕΠΟ
Νέα διακοπή στη δίκη πρώην διοικούντων την ΕΠΟ
Για τις 29 Οκτωβρίου 2019 διέκοψε Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη δίκη που αφορά την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2004-06, από την τότε διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Είχε προηγηθεί διακοπή της στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 και αναβολή στις 12 Φεβρουαρίου 2019, όταν για πρώτη φορά συνεδρίασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Αυτήν τη φορά η δίκη διεκόπη -κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη φορά το δικαστήριο θα έχει ίδια σύνθεση- λόγω του αιτήματος των δικηγόρων δύο εκ των κατηγορουμένων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα soccerplus.gr.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας, ως εκπρόσωποι της εταιρείας, στην οποία πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα η ΕΠΟ.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω πρόσωπα είναι για «απιστία από κοινού εκ της οποίας η ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη 30.000 ευρώ», καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για δύο χρόνια και ζήτησε προσφορές με μίνιμουμ ποσό τα 10 εκατ. ευρώ.
Ο διαγωνισμός, όμως, κηρύχτηκε άγονος και προκηρύχτηκε νέος όπου μία νέα εταιρία (μετά την άρνηση των υπολοίπων να συμμετάσχουν) πήρε τα δικαιώματα του θεσμού για τη σεζόν 2004-05 αντί 1,1 εκατ. ευρώ.
Μάρτυρες στην υπόθεση είναι οι πρώην υπάλληλοι της Ομοσπονδίας, Χρήστος Υφαντής, Γιάννης Φαρφαρέλης και Παυσανίας Παπανικολάου και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.
Τους Γκαγκάτση, Σιντόρη και Οικονομίδη εκπροσώπησε ο Αλέξης Κούγιας, που ζήτησε να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης