Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Μην περιμένετε συμφωνία Brexit στην Νέα Υόρκη - Στην Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός

Johnson: Μην περιμένετε συμφωνία Brexit στην Νέα Υόρκη - Στην Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός

"Δεν θα σωθεί το Brexit στην Νέα Υόρκη, αλλά παραμένω αισιόδοξος", δήλωσε ο Boris Johnson

Πρόοδος για το Brexit δεν έχει σημειωθεί ακόμα, ο Boris Johnson όμως δεν χάνει την αισιοδοξία του.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναχώρησε σήμερα (23/9) για την Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
O Boris Johnson, παρότι δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόοδος στο θέμα του Brexit ως τώρα, τόνισε ότι δεν γίνεται απαισιόδοξος, αλλά "προσεκτικά αισιόδοξος", ευελπιστώντας σε μία συμφωνία.
Ο Johnson πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. Παράλληλα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί και τριμερής συνάντηση μεταξύ Johnson, Merkel και Macron.
Την Τρίτη 24/9 θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Leo Vardakar και αργότερα με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Mark Rutte.
Οι συναντήσεις θα καλύψουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης στην αύξηση των εντάσεων με το Ιράν, αλλά ο Johnson επιβεβαίωσε ότι η Brexit θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών.
Ωστόσο, πρόσθεσε: "Δεν επιθυμώ να αυξήσω υπερβολικά την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια ανακάλυψη της Νέας Υόρκης. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Θα προχωρήσουμε μπροστά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. "
Η Μεγάλη Βρετανία έχει καταθέσει ορισμένες ιδέες για το θέμα του ιρλανδικού backstop, παρόλο που το σχέδιο απορρίφθηκε από την Ε.Ε. ως ανεφάρμοστο.
Ο Johnson δήλωσε ότι «υπάρχουν σαφώς ακόμα κενά και ακόμα δυσκολίες» στις διαπραγματεύσεις αλλά ότι εξακολουθεί να διατηρεί την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει το μπλοκ.
Είπε ότι το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται σε μια πρόταση - ότι η Ιρλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσαν να παραμείνουν ένα ενιαίο σύστημα για τα γεωργικά προϊόντα - είναι "ενθαρρυντικό".
Ερωτηθείς αν άλλα προϊόντα, όπως τα μεταποιημένα, τθα μπορούσαν να καλυφθούν από το τωρινό καθεστώς, δήλωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο να θέλει να αποκλίνει από τα βιομηχανικά πρότυπα της Ε.Ε. μετά από το Brexit και ταυτόχρονα "τα εμπορεύματα να κυκλοφορούν κανονικά".
Πρόσθεσε: "Νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης