Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Πριν συμφωνήσω σε μια τρίτη συνάντηση με τον Kim, θέλω να ξέρω τι θα προκύψει από αυτήν

tags :
Trump: Πριν συμφωνήσω σε μια τρίτη συνάντηση με τον Kim, θέλω να ξέρω τι θα προκύψει από αυτήν
Πηγές από τη Ν. Κορέα υποστηρίζουν πως οι συνομιλίες ΗΠΑ – Β. Κορέας θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν σε δύο με τρεις εβδομάδες
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae in είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με το ζήτημα της Β. Κορέας να είναι και πάλι κυρίαρχο στις συνομιλίες των δύο πρόεδρων.
Μάλιστα από τη Ν. Κορέα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ να επαναλάβουν τις διαβουλεύσεις υψηλού επιπέδου με στόχο την απενεργοποίηση του πυρηνικού και πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.
Όπως αναφέρεται Trump και Moon συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να επιτύχουν κάποια πρακτικά αποτελέσματα στις συνομιλίες Β. Κορέας – ΗΠΑ, ενώ ο πρόεδρος Trump εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Kim θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων τους.
«Δεν έχει υπάρξει καμία πυρηνική δοκιμή.
Και οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές.
Θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Εάν ναι, αυτό θα είναι υπέροχο.
Εάν όχι, τότε θα δούμε τι θα συμβεί» είπε ο Trump, με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας να εκφράζει την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας θα διεξαχθούν σύντομα και θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια νέα συνάντηση Trump – Kim.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι θα ήθελε να ξέρει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μιας τρίτης συνόδου κορυφής με τον Kim.
«Τώρα, οι πολίτες θέλουν αυτό να συμβεί.
Θέλω να ξέρω όμως τι θα προκύψει από μια τέτοια συνάντηση.
Μπορούμε να ξέρουμε πολλά πριν γίνει μια συνάντηση κορυφής» είπε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης