Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amundi: Έρχεται και πάλι sell off στα ομόλογα και νέες παρεμβάσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες

tags :
Amundi: Έρχεται και πάλι sell off στα ομόλογα και νέες παρεμβάσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες
Μια πιθανή νέα επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά το τέταρτο τρίμηνο θέτει σε κίνδυνο τα ομόλογα
Δεν είναι πλέον η στιγμή να συνεχιστούν οι αγορές στα ομόλογα παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Pascal Blanque, επικεφαλής επενδυτικών μονάδων της Amundi Asset Management, η η οποία εποπτεύει 1,5 τρισ. ευρώ κεφάλαια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγορές αποτιμούν την υπερβολική νομισματική χαλάρωση, γι' αυτό και η Amundi έχει μειώσει την έκθεση της σε μακροχρόνια αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
"Μετά το τεράστιο ράλι των ομολόγων που έχουμε δει τους τελευταίους τρεις μήνες περίπου, θεωρήσαμε ότι αναμένονται πολλά από τις κεντρικές τράπεζες", ανέφερε ο Blanque.
"Αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί σε παγκόσμια κλίμακα σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα των ομολόγων και λιγότερη στήριξη σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία βραχυπρόθεσμα, μέχρι το τέλος του έτους".
Ο δείκτης Bloomberg Barclays Global Aggregate Bond, ο οποίος παρακολουθεί το παγκόσμιο χρέος επενδύσεων, έχει μειωθεί σχεδόν 1% από τα τέλη Αυγούστου και βρίσκεται στο δρόμο για να ολοκληρώσει τον χειρότερο μήνα από τον Οκτώβριο του 2018.
Μια πιθανή νέα επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά το τέταρτο τρίμηνο, που προκάλεσε η νομισματική χαλάρωση τους τελευταίους 12 μήνες, θέτει σε κίνδυνο τα ομόλογα, δήλωσε ο Blanque.
Με τόσο μεγάλο παγκόσμιο χρέος που έχει αρνητικές αποδόσεις, οι αναδυόμενες αγορές μπορεί να είναι ένα φωτεινό σημείο για τους επενδυτές, είπε.
Μάλιστα, δήλωσε την προτίμησή του στο δολαριακό χρέος από τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ουκρανία, τη Ρωσία, το Μπαχρέιν, τη Σερβία και την Ινδονησία.
Οι χώρες αυτές μπορεί να είναι πιο μονωμένες από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ελκυστικές χάρη στη δημοσιονομική αξιοπιστία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης