Τραγωδία στη Μόρια - Νεκρό 5χρονο προσφυγόπουλο, παρασύρθηκε από φορτηγό

Τραγωδία στη Μόρια - Νεκρό 5χρονο προσφυγόπουλο, παρασύρθηκε από φορτηγό
Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου του έχει προσαχθεί
Τραγικό δυστύχημα σήμερα το μεσημέρι με θύμα ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν στην περιοχή του 'Αγιου Γιάννη στον κεντρικό δρόμο προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και περί τα 500 μέτρα πριν από αυτό.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πεντάχρονο έπαιζε μέσα σε μια χαρτόκουτα στον αύλειο χώρο κτηρίου που χρησιμοποιείται τόσο από μια επιχείρηση όσο και από μια δομή μιας μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που διένεμε είδη πρώτης ανάγκης σε διαμένοντες στον καταυλισμό του ΚΥΤ.
Το φορτηγό αυτοκίνητο που βρισκόταν εκεί για δουλειά της επιχείρησης κινούμενο στον αύλειο χώρο παρέσυρε τη χαρτόκουτα μέσα στην οποία βρισκόταν το παιδί με αποτέλεσμα τον θάνατο του.
Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου του έχει προσαχθεί.

Γ. Σακελλαρίδης (Διεθνής Αμνηστία): Ο θάνατος παραμονεύει παντού στη Μόρια

Τη θέση ότι ο θάνατος του προσφυγόπουλου δεν αποτελεί ατύχημα, αλλά τραγική συνέπεια των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ατύχημα.
Ένα 5χρονο αγοράκι νεκρό πριν λίγο έξω από τον καταυλισμό της Μόριας.
Έπαιζε σε χαρτόκουτο και το πάτησε φορτηγάκι...
Όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο. Μπορεί να έρθει έτσι μπορεί να έρθει αλλιώς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του θανάτου πάντως.
Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τυχαίο περιστατικό για τον θάνατο αυτόν.
Και κάτι σημαντικό. Πριν δύο βδομάδες περίπου, έκλεισε δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας, ο μόνος χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών (που είναι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Μόριας) όπου τα παιδάκια με τις μαμάδες τους μπορούσαν να περνάνε τις ατελείωτες ώρες που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας στην Λέσβο.
Έκλεισε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραλέιψεις υγειονομικού χαρακτήρα, λες και δίπλα στο ΚΥΤ δεν υπάρχουν "προβληματάκια".
Κάποιοι θα πουν ότι είναι τυχαίο, μπορεί να συμβεί και στο κέντρο της Αθήνας και θα βάλουν βαθιά το κεφάλι τους στην άμμο.
Μέχρι τους επόμενους νεκρούς», αναφέρει στο σχόλιό του.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS