Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Για απειλές και σκευωρία κατηγορεί η Ράικου τον Παπαγγελόπουλο – Πιέσεις καταγγέλλει και ο Στουρνάρας

Υπόθεση Novartis: Για απειλές και σκευωρία κατηγορεί η Ράικου τον Παπαγγελόπουλο – Πιέσεις καταγγέλλει και ο Στουρνάρας
Οι καταθέσεις των Ράικου και Στουρνάρα εξετάζονται από τους βουλευτές
Καταπέλτης ενάντια στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τον ρόλο του στην υπόθεση Novartis, όπως αποκαλύπτεται από την κατάθεσή της που «αποσφραγίστηκε» στη Βουλή.
Εξίσου αποκαλυπτικός για την τακτική που είχε ακολουθηθεί ήταν και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στη δική του κατάθεση.
Όπως είναι, βέβαια, φυσικό ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνείται κατηγορηματικά όλες τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ο περίφημος «Ρασπούτιν» ούτε προσπάθησε ποτέ να κατευθύνει τη δικαστική έρευνα για το ζήτημα της Novartis.

Ράικου: Με απειλούσε τηλεφωνικά ο Παπαγγελόπουλος - Στόχος να φθάσει στη Βουλή δικογραφία της Novartis για πολιτικά πρόσωπα

Απειλή μέσω τηλεφωνήματος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι δέχθηκε η Ελένη Ράικου στο πλαίσιο πιέσεων για να φθάσει στη Βουλή δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή του απάντησε ότι χωρίς στοιχεία δε θα παραπέμψει κανέναν.
«Στείλε τη δικογραφία και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν άλλοι» επέμεινε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
«Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι είναι γνωστή η σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου  με την νυν εισαγγελέα Διαφθοράς Ειρήνη Τουλουπάκη κι ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους όπως αναφέρει και ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.
Και κατονομάζοντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», υποστηρίζει πως ο ίδιος είχε βαφτίσει τον εαυτό του έτσι. «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ως ‘’Ρασπούτιν’’, λέγοντας χαρακτηριστικά "όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε".
Γι’ αυτό τον αποκαλούσα κι εγώ έτσι κι όλοι οι συνάδελφοί δικαστικοί έτσι τον ξέρουν» αναφέρει η κ. Ράικου.

Στουρνάρας: Προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis δεχόταν πιέσεις για να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα

Τις πιέσεις που δεχόταν ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis προκειμένου να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα είχε αναφέρει ο Νίκος Μανιαδάκης σε συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει ότι ο αναπληρωτής κοσμήτορας της σχολής Δημόσιας Υγείας πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του είπε «ότι τον πιέζουν οι τρεις εισαγγελείς για να δώσει στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, για να ικανοποιηθούν οι ‘’από πάνω’’».
Επίσης, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να αναφέρει ότι: «αρχές του 2019 με επισκέφθηκε ο Αμερικάνος πρέσβης επίσημα στο γραφείο μου στη ΤτΕ, και μου είπε ότι το FBI δεν έχει στοιχεία για Έλληνες πολιτικούς».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε κατά την κατάθεσή του και δημοσιεύματα, για να υποστηρίξει ότι αυτή η υπόθεση είχε στόχο την εκπαραθύρωση του από τη θέση του διοικητή της ΤτΕ.

Παπαγγελόπουλος: Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σημερινή (24/9) δήλωσή του, επισημαίνει ότι όσα ανέφερε η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.
Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι η κ. Ράικου «μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον "Ρασπούτιν" για αντιπερισπασμό» και «αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά του».
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και της Ελένης Ράικου, μαζί με όλα τα έγγραφα που κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, που ερευνά την υπόθεση της Novartis, πήραν το δρόμο προς τη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα στο Κοινοβούλιο δικογραφία για τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία.
Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής: «Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα.
Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς.
Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον "Ρασπούτιν" για αντιπερισπασμό.
Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά μου.
Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για "Ρασπούτιν" είναι ψέματα.
Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω.
Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της.
Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης