Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Περισσότερο από ποτέ έχει έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Ιράν

Macron: Περισσότερο από ποτέ έχει έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Ιράν
Στόχος των διαπραγματεύσεων ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα είπε ο Macron
Την θέση ότι περισσότερο από ποτέ έχει έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Περισσότερο από ποτέ, έχει έρθει η ώρα για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ, του Ιράν, των συμβαλλόμενων μερών της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (JCPOA) και των δυνάμεων της περιοχής, τις οποίες αφορά κυρίως η ασφάλεια και η σταθερότητα της περιοχής αυτής.
Οι στόχοι αυτών των διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι αρχικά η πλήρης βεβαιότητα ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο, μετά η έξοδος από την κρίση στην Υεμένη, κατά τρίτον το σχέδιο περιφερειακής ασφάλειας που να περιλαμβάνει τις άλλες κρίσεις στην περιοχή και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τέλος άρση των οικονομικών κυρώσεων» υποστήριξε ο Macron.
«Δεν είμαι αφελής ούτε πιστεύω σε θαύματα, αλλά στο θάρρος για την οικοδόμηση της ειρήνης και ξέρω ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν, όπως και όλα τα συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας αυτής, έχουν αυτό το θάρρος.
Οι επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία άλλαξαν την κατάσταση.
Σήμερα ο κίνδυνος είναι αυτός της ανάφλεξης εξαιτίας εσφαλμένου υπολογισμού ή δυσανάλογης αντίδρασης» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι «η ειρήνη βρίσκεται στο έλεος ενός συμβάντος που εκφυλίζεται και οι συνέπειες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και πέρα από αυτήν θα είναι πάρα πολύ σοβαρές για να ζούμε έτσι στο χείλος της αβύσσου».
«Θέλει θάρρος να οικοδομήσεις την ειρήνη» είπε ο Macron, αναφέροντας πως «η στρατηγική της πίεσης των ΗΠΑ επί του Ιράν δεν μπορεί να οδηγεί παρά στην αύξηση των εντάσεων στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης