Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες λόγω διεθνών αγορών – Ξεχωρίζει η ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες λόγω διεθνών αγορών – Ξεχωρίζει η ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει διάθεση. Κοιτάζεις το ταμπλό και φαίνεται. Λίγο πάνω, λίγο κάτω εκεί γύρω από το 860. Ο τζίρος χαμηλός πλην κάποιων περιπτώσεων και η συμμετοχή περιορισμένη. Λες και περιμένει κάτι η επενδυτική κοινότητα για να πάρει απόφαση προς τα που θα κινηθεί.

Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, τα οποία είναι απογοητευτικά αλλά βγάζουν και μία προοπτική. Η μετοχή ενισχύεται στο ξεκίνημα με καλό όγκο συναλλαγών. Τράπεζες και ΟΤΕ από την άλλη πιέζονται.

Στα περισσότερα χαρτιά δίνονται καλές ευκαιρίες για τοποθετήσεις χαμηλότερα, επομένως δε χρειάζεται να αγοράζεις απευθείας από τους πωλητές. Η στήλη θα ήθελε ωστόσο σε πολλά χαρτιά καλύτερες τιμές και χαμηλότερα σημεία εισόδου. Η ρευστότητα είναι απαραίτητη αυτήν την περίοδο. Και μία μετοχή να μη μας κάνει το χατίρι θα μας το κάνει κάποια άλλη.

ΔΕΗ: Από όποια πλευρά και να τα δεις πιάνεται η καρδιά σου. Να βλέπεις ένα, ουσιαστικά, μονοπώλιο να μπαίνει μέσα με τσαρούχια. Δείτε λίγο τι κόστισαν οι εκπομπές ρύπων, γιατί όταν έκανε ράλι η μετοχή έκαναν και τα δικαιώματα ρύπων, αλλά η αγορά το αγνοούσε.

EBITDA 108,6 εκατ. ευρώ με τζίρο 2,3 δισ. ευρώ. Μιλάμε για απίστευτη επίδοση. Και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να τα πάει τόσο χάλια. Η ίδια βέβαια επιχείρηση στο περσινό εξάμηνο είχε EBITDA 91,7 εκατ. ευρώ άρα υπάρχει μία βελτίωση. Ζημιές προ φόρων 318,4 εκατ. ευρώ από ζημιά 518,1 εκατ. ευρώ και ζημιά μετά από φόρους 274,8 εκατ. ευρώ από 534 εκατ. ευρώ.

Το καθαρό χρέος ανήλθε στα 3,89 δισ. ευρώ και αποτελεί ένα μεγάλο βραχνά και φυσικά «ναρκοθετεί» τις όποιες προσπάθειες για έξοδο στις αγορές με καλό επιτόκιο.

ΚΕΚΡΟΨ: Η οικονομική έκθεση εξαμήνου θέλει λίγο μελέτη και ίσως θα χρειαστεί να επανέλθουμε με ξεχωριστό θέμα. Το τι εμφάνισε στο εξάμηνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων δε λέει κάτι, αφού εδώ το όλο στόρι έχει να κάνει με τα ακίνητα που βρίσκονται σε αντιδικία. Εδώ θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου να πάρουν αποτίμηση.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Τρομερά αποτελέσματα σε πρώτη ανάγνωση!
Τα κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 12,483 εκατ. ευρώ έναντι 5,721 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018 παρουσιάζοντας αύξηση 118,2%! Το αποτέλεσμα του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε μετά τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και της αναβαλλόμενης φορολογίας, ποσού 3,622 εκατ. ευρώ.

Οι τέσσερις μεγάλοι παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της κερδοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν: Η αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 9,445 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου και ιδιαίτερα του κλάδου Ζωής, η απελευθέρωση 2,556 εκατ. ευρώ από το απόθεμα επάρκειας του Δ.Π.Χ.Α. 4, η αύξηση των Επενδυτικών και Λοιπών Εσόδων κατά 1,926 εκατ. ευρώ καθώς και η μείωση των πληρωθεισών Ζημιών ως ποσοστό επί των Μικτών Ασφαλίστρων κατά 3,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση για τα νούμερα που έφερε και θα υπενθυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Υπάρχει καλό ιστορικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης