Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Αποκαταστάθηκε νωρίτερα η παραγωγή πετρελαίου - Στα 62,42 δολ. το brent με πτώση -1,08%

Σαουδική Αραβία: Αποκαταστάθηκε νωρίτερα η παραγωγή πετρελαίου - Στα 62,42 δολ. το brent με πτώση -1,08%
Το Ριάντ είχε δεσμευθεί για τη γρήγορη αποκατάσταση της παραγωγής, μετά τις επιθέσεις στη Saudi Aramco
Η Σαουδική Αραβία αποκατέστησε νωρίτερα από το αναμενόμενο την πετρελαϊκή της παραγωγική δυναμικότητα στα 11,3 εκατ.  βαρέλια ημερησίως, μετά από τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου κατά των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Aramco.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η παραγωγή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του Κουράις βρίσκεται στα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ έχει φθάσει τα 4,9 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τις πηγές.
Οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου προκάλεσαν αλυσιδωτή αύξηση των τιμών του πετρελαίου αφού μείωσαν κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την παραγωγή του μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο.
Αρχικά, οι επιθέσεις εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου κατά 20%.
Σύντομα ωστόσο τιμές υποχώρησαν, αφού το Ριάντ δεσμεύθηκε για τη γρήγορη αποκατάσταση της παραγωγής.
Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ριάντ κατόρθωσε να διατηρήσει την προμήθεια των πελατών στα προ των επιθέσεων επίπεδα χρησιμοποιώντας τα τεράστια αποθέματά του και αυξάνοντας την παραγωγή άλλων εγκαταστάσεων.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ο μαύρος χρυσός να κινηθεί πτωτικά, με το Brent να υποχωρεί 1,08% στα 62,43 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινήθηκε -1,27% χαμηλότερα στο επίπεδο των 56,56 δολαρίων το βαρέλι

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης