Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στην Wall Street παρά την παραπομπή Trump - Στο +0,61% ο Dow Jones

tags :
Άνοδος στην Wall Street παρά την παραπομπή Trump - Στο +0,61% ο Dow Jones
Σε ανοδική πορεία και οι τρεις δείκτες της Wall Street
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street σήμερα 25/9 παρά την παραπομπή του Donald Trump για την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα  ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,61% στις 26.970 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε με κέρδη 0,61% στις 2.984 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε κέρδ 1,05% στις 8.077 μονάδες.
Image
Ο Αμερικανός πρόεδρος, με δήλωσή του έδωσε ώθηση στις αγορές. Ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία με την Κίνα είναι πιο κοντά από όσο φαίνεται.
Οι Δημοκρατικοί εκκινούν επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου που αναμένεται να οδηγήσει στα άκρα τη σύγκρουση του Κογκρέσου με τον Λευκό Οίκο ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2020.
Η έρευνα, αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του Trump, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodimir Zelenskiy να διεξάγει έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Joe Biden.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν ότι η έρευνα αυτή είναι απίθανο να απομακρύνει τον Trump από την προεδρία των ΗΠΑ.
«Σήμερα ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά μια επίσημη έρευνα επί της διαδικασίας παραπομπής του Trump» ανέφερε χθες το βράδυ η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi έπειτα από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε με Δημοκρατικούς βουλευτές.
Η Pelosi υποστήριξε πως οι ενέργειες του Τραμπ φέρεται ότι υπομόνευσαν την εθνική ασφάλεια και παραβίασαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ.
«Ο πρόεδρος πρέπει να λογοδοτήσει.
Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε η Pelosi η οποία επί μήνες ήταν διστακτική να ενστερνιστεί μια προσπάθεια παραπομπής.
Η αλλαγή στάση της ήρθε έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του Volodimir Zelenskiy σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 25 Ιουλίου για να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του Hunder Biden, του δεύτερου γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Τραμπ χαρακτήρισε την έρευνα ένα «ανόητο κυνήγι μαγισσών».

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Υποχώρηση στις ευρωαγορές λόγω της έρευνας κατά Trump και του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ΗΠΑ και την έρευνα που διέταξε η Nancy Pelosi κατά του Donald Trump.
Ειδικότερα, ο DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε με υποχώρηση 0,59% στις 12.234,18 μονάδες.
Image
Ο FTSE του Λονδίνου σημείωσε οριακές μεταβολές -0,02% στις 7.289,99 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,51% στις 21.788,22 μονάδες.
Image
Ο CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,79% στις 5.583,80 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 387,59 μονάδες.
Η αγορά ήταν στραμμένη στην είδηση της έρευνας κατά του Αμερικανού προέδρου Trump, την οποία διέταξε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi για την υπόθεση Biden. Ο Trump σε τηλεφώνημα τον Ιούλιο 2019, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Voldimir Zelensky να διερευνήσει εάν ο Joe Biden (Αντιπρόεδρος επί Obama) έκλεισε μία «έρευνα» που διεξάγονταν για εταιρεία αερίου στην Ουκρανία που απασχολούσε τον γιο του.
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια περίληψη μιας κλήσης μεταξύ Trump και του Zelensky.
Εν τω μεταξύ, πίσω στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα του Brexit επηρεάζει τις αγορές. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson δέχθηκε πλήγμα καθώς κηρύχθηκε παράνομη η αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Πλέον ο Johnson αντιμετωπίζει επιθέσεις και αιτήματα να παραιτηθεί. Το Βρετανικό Κοινοβούλιο άνοιξε ξανά τις πόρτες του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης