Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησαν οι 850 μονάδες, κέρδισε πίσω και τις 860 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησαν οι 850 μονάδες, κέρδισε πίσω και τις 860 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Οι 850 μονάδες κράτησαν και κάποιοι αναλυτές είχαν βάλει εκεί τον πήχη τονίζοντας πως αν χαθούν θα υπάρξουν αρκετά stop loss και ίσως δούμε ακόμα χαμηλότερα. Έδωσε λοιπόν η αγορά καλή αντίδραση από εκείνο το σημείο. Μέχρι τότε το ημερήσιο γράφημα ήταν σκέτη απογοήτευση.

Τελικά η αγορά έκλεισε πάνω από τις 860 μονάδες με τις τράπεζες να δείχνουν εξαιρετικές διαθέσεις και να μαζεύουν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες. Η ΔΕΗ λόγω των προοπτικών που διαμορφώνονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν τη λειτουργική κερδοφορία κατά 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενισχύθηκε 5,3%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σκέτη απογοήτευση και σήμερα. Ο όγκος δεν ήταν μεγάλος και ο πωλητής δε φαινόταν επιθετικός, αλλά οι αγοραστές ήταν αυτοί που έλειπαν. Προσπάθησε να αντιδράσει από τα χαμηλά των 1,8420 ευρώ πήγε μέχρι τα 1,88 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 1,85 ευρώ με απώλειες 3,65%.

ΔΕΗ: Η βελτίωση των προοπτικών έδωσε ώθηση στη μετοχή. Το κλείσιμο των λιγνιτικών είναι καλή λύση, αλλά θα πρέπει ο υπουργός να μας πει τι θα κάνει και με το προσωπικό, το οποίο έχει υψηλές αποδοχές, αλλά κάνει και μία δύσκολη δουλειά. Στο +5,29% η μετοχή.

ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Μη κοιτάτε μόνο τις μετοχές που έχετε. Όλο το ταμπλό και ειδικά τα μικρομεσαία έχουν την ίδια συμπεριφορά. Συσσώρευση και λίγο χαμηλότερα. Πολλά τα παραδείγματα, γι΄αυτό γράφουμε πως περιμένουμε εξελίξεις στα μικρά γιατί η εικόνα δείχνει αδιάφορη. Σήμερα είχαμε μια καλή υποχώρηση. Για είσοδο θα θέλαμε καλύτερες τιμές.

Δε βρίσκουμε πολλές φθηνές μετοχές. Θα θέλαμε καλύτερα σημεία εισόδου για να έχουμε μικρότερο κίνδυνο. Μεταξύ αυτών που μας αρέσουν και παρακολουθούμε την πορεία τους είναι η Moda Bagno, η οποία από τα υψηλά των 0,7450 ευρώ είναι τώρα στα 0,5750 ευρώ, η Ελλάκτωρ που υποχώρησε από τα 2,30 ευρώ και είναι στα 1,85 ευρώ άρα κοντά στα 1,80 ευρώ είναι καλά.

Επίσης η Ιντερτεκ που είναι στα 0,7050 ευρώ από τα υψηλά των 0,8750 ευρώ, η Centric δείχνει να είναι δυνατή κοντά στα 0,23 ευρώ, η Τεχνική Ολυμπιακή φαίνεται να διορθώνει αλλά οι μάχες συνεχίζονται, ενώ κοιτάμε τη διόρθωση και στον Κέκροπα αν και θέλουμε χαμηλότερα επίπεδα για πολύ βραχυπρόθεσμα όμως γιατί τα στόρι όπως το δικό του δε μας ενθουσιάζουν.

Διορθώνουν επίσης ΕΚΤΕΡ, ΕΛΤΟΝ, ΑΔΜΗΕ, Πλαστικά Θράκης, κρατιέται στα 0,90 ευρώ αλλά έχοντας διορθώσει η Κλουκίνας-Λάππας και άλλες. Όποια σας κάνει το χατίρι στην τιμή που θέλετε (δείτε τις και διαγραμματικά).

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Η διπλή κορυφή στα 2,15 ευρώ σταμάτησε τη μετοχή και πλέον έχει ένα δυνατό πτωτικό σερί 7 συνεδριάσεων που τη γύρισαν κάτω σημαντικά από τα 2 ευρώ. Έγραψε χαμηλό στα 1,8850 ευρώ και έκλεισε στα 1,94 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Είχαμε αναλυτικό θέμα στο Bankingnews για τη μετοχή που μάλλον εξηγεί την πορεία της μετοχής στο ταμπλό. Στα 4,20 ευρώ με άνοδο 22,81% και χαμηλό όγκο 2,6 χιλ. τεμάχια, αλλά όποιος ήθελε μπορούσε πάνω από τα 4 ευρώ να πουλήσει εύκολα.

ΣΑΤΟ: Στα 0,0195 ευρώ με αποτίμηση 1,27 εκατ. ευρώ η μεγάλη προσφορά των προηγούμενων ημερών βρήκε αγοραστή. Έγινε όγκος 416 χιλ. τεμαχίων αλλά και πάλι έμειναν 170 χιλ. ευρώ προς πώληση.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το κλείσιμο των λιγνιτικών κατά τον κ.Χατζηδάκη θα φέρει αποτελέσματα μόνο από την εξοικονόμηση των κεφαλαίων που πάνε για εκπομπές ρύπων. Λέει ο υπουργός πως θα πήγαιναν καλύτερα τα αποτελέσματα ακόμα και αν συνεχίζαμε να πληρώνουμε το προσωπικό.

Προφανώς, ο υπουργός προσέχει τα λόγια του και στέλνει μήνυμα περί μη απολύσεων. Βέβαια κ.Χατζηδάκη και εμάς στο Bankingnews αν μας πλήρωνε το κράτος τα αποτελέσματα της εταιρείας θα ήταν πολύ καλύτερα. Για να δούμε πότε θα αποφασίσουν κάποιοι να πουν την αλήθεια.

ΕΥΑΘ: Έγινε πακέτο 90 χιλ. τεμαχίων στα 5,10 ευρώ. Σημειώνουμε πως τόσο η ΕΥΑΘ όσο και η ΕΥΔΑΠ έχουν εξαιρετική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα στο ταμπλό του ΧΑ.

PROFILE: Παραμένει κάτω από την τιμή του πακέτου των ιδίων μετοχών. Το δικαιούται να συσσωρεύσει και λίγο και γιατί όχι και να διορθώσει. Άλλωστε έχει κάνει μεγάλο ράλι. Η στήλη έχει γράψει την άποψή της για την αποτίμηση.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και φυσικά έχει και την ΑΕΔΑΠ που βοηθάει λόγω του καλού κλίματος στα χρηματιστήρια. Συμπλήρωσε 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και βρίσκεται σε νέα πολυετή υψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης