Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην αντεπίθεση η Τουλουπάκη: Προσβλητικές οι αναφορές της Ράικου για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς

tags :
Στην αντεπίθεση η Τουλουπάκη: Προσβλητικές οι αναφορές της Ράικου για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς
Η κυρία Τουλουπάκη απαντά με δήλωσή της στην κυρία Ράικου, η οποία στην κατάθεσή της στον Άρειο Πάγο, φέρεται να έχει μιλήσει και εκείνη για τις σχέσεις της συναδέλφου της με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Στην αντεπίθεση περνά η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία απαντά στα όσα φέρεται να της καταλόγισε, μετά τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, και η προκάτοχός της στην εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
Η κυρία Τουλουπάκη απαντά με δήλωσή της στην κυρία Ράικου, η οποία στην κατάθεσή της στον Άρειο Πάγο, φέρεται να έχει μιλήσει και εκείνη για τις σχέσεις της συναδέλφου της με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αναλυτικά, η δήλωση – απάντηση της κυρίας Τουλουπάκη στην κυρία Ράικου έχει ως εξής:

«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρετε όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου άλλα και κατά του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελοπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.
Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή.
Στο διορισμό μου κατέληξε δυο φόρες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία.
Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της όχι μόνο για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους.
Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό.
Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.
Θλίβομαι βαθιά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις.
Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων "προνόμιο" που δε διαθέτω....».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης