Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Περισσότεροι από 100 Ρώσοι μισθοφόροι μάχονται στη Λιβύη

tags :
Περισσότεροι από 100 Ρώσοι μισθοφόροι μάχονται στη Λιβύη
Περισσότεροι από εκατό μισθοφόροι της λεγόμενης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Wagner» έφθασαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Λιβύη,
Περισσότεροι από εκατό μισθοφόροι της λεγόμενης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Wagner» έφθασαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Λιβύη, όπου παρέχουν την υποστήριξη τους στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (Libyan National Army) του οποίου ηγείται ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται σε Λίβυους και δυτικούς αξιωματούχους.
Οι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας «Βάγκνερ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, γνωστός ως «μάγειρας του Πούτιν» έφθασαν σε βάση της Λιβύης την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ανάφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Ένας Ρώσος διοικητής των μισθοφόρων, επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μαχητές της «Βάγκνερ» πολεμούν στην Λιβύη και πως μερικοί έχουν σκοτωθεί.
Αξιωματούχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού δήλωσε ότι ούτε Ρώσοι ούτε άλλοι ξένοι μαχητές πολεμούν στις γραμμές τους.
Ο Πριγκόζιν, γράφει το Bloomberg στο άρθρο του, δεν απάντησε σε ερωτήματα που του εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για την ύπαρξη μισθοφόρων στην Λιβύη.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φάχτι Μπασάγκα μιλώντας στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ahrar TV, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ αρχικά είχαν μισθώσει Σουδανούς στρατιώτες «και αφότου οι στρατιώτες αυτοί απέτυχαν, εμπιστευθήκαν την εταιρεία ‘Βάγκνερ’».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης