Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εξαιρετικά πλούσιοι επενδυτές στρέφονται στα μετρητά - Φοβούνται την οικονομική καταιγίδα που έρχεται

tags :
Οι εξαιρετικά πλούσιοι επενδυτές στρέφονται στα μετρητά - Φοβούνται την οικονομική καταιγίδα που έρχεται
Οι εξαιρετικά πλούσιοι επενδυτές στρέφονται στα μετρητά
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) προειδοποίησε για μια επικείμενη οικονομική κρίση.
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων Paul Singer, συσσωρεύει μετρητά για να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες που θα προκύψουν μετά την επόμενη οικονομική κρίση.
Παράλληλα πάνω από 200 διαχειριστές πλούτου χαρτοφυλακίων οικογενειών δισεκατομμυριούχων, που διαχειρίζονται συνολικά ενεργητικά ύψους 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εμφανίζονται όλο και περισσότερο «bearish» για το 2020.
Το Bloomberg αναφέρει ότι διαχειριστές πλούτου χαρτοφυλακίων οικογενειών δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο αποθηκεύουν μετρητά πριν από την κατάρρευση της αγοράς.
O διαχειριστής χαρτοφυλακίων Rick Stone, πρώην συνεργάτη στο Cadwalader, Wickersham & Taft, προβλέπει «σύννεφα» στον ορίζοντα, αν δεν είναι ήδη εδώ.
Ο wealth manager Chanana της Economics Continuum προβλέπει πολλές προκλήσεις για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο Stone προειδοποίησε για τις χαμηλές αποδόσεις της αγοράς ομολόγων κατά την επόμενη δεκαετία.
Είπε ότι οι αγορές μετοχών θα καταρρεύσουν και στη συνέχεια θα παραμείνουν σταθερές και πως τα δήλωσαν ότι τα venture capital και οι δισεκατομμυριούχοι θα συνέχιζαν το «κυνήγι» των αποδόσεων, ωστόσο θα υπάρχουν λίγες επενδυτικές ευκαιρίες.
«Bearish» εμφανίζονται οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου σύμφωνα με την έρευνα  2019 UBS Global Family Office Report, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την Campden Research.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου αναμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα περάσει σε ύφεση έως το 2020, με το πιο αρνητικό σενάριο να προβλέπεται στις αναδυόμενες αγορές.
Περίπου το 42% των ερωτηθέντων τόνισαν ότι προχώρησαν σε αποεπενδύσεις με στόχο την άντληση μετρητών λόγω της επερχόμενης οικονομικής κάμψης.
«Υπάρχει περισσότερη προσοχή και φόβος για τις χρηματιστηριακές αγορές μετοχών μεταξύ των εξαιρετικά εύπορών επενδυτών», δήλωσε ο Timothy O'Hara, πρόεδρος του Rockefeller Global Family Office.
Παράλληλα σύμφωνα με τον Timothy O'Hara «οι περισσότεροι σκέφτονται για ιδιωτικές επενδύσεις, εναλλακτικές επενδύσεις ή μετρητά».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης