Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Προσφυγή της ΟΤΟΕ στο ΣτΕ - Ζητά να ανασταλεί η μετάβαση του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ

Προσφυγή της ΟΤΟΕ στο ΣτΕ - Ζητά να ανασταλεί η μετάβαση του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την αναστολή μετάβασης του Κλάδου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, προσέφυγε η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι των Εργαζομένων.
Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Α. Ρουπακιώτη, από τον οποίο και ζητήθηκε παρέμβαση στα πλαίσια των θεσμικών αρμοδιοτήτων του στην ίδια κατεύθυνση.
Ο Υπουργός Εργασίας υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες παρέμβασής του και εκδήλωσε τη διάθεσή του να συμβάλλει θετικά και ζήτησε τις επόμενες μέρες να συναντηθεί και πάλι με την ΟΤΟΕ, ώστε να αναζητηθούν από κοινού λύσεις στο πρόβλημα.
Άμεσος στόχος της ΟΤΟΕ είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι των Ταμείων Υγείας λόγω των οργανωτικών και λειτουργικών δυσχερειών, που έχουν προκύψει από την εσπευσμένη εφαρμογή του Ν. 4075 από 1/5/12 με ευθύνη του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξαίρεσης των Ταμείων Υγείας με σκοπό την δημιουργία ενιαίου ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων.
Απόφαση εξαίρεσης του ΕΤΑΤ
Την εξαίρεση του ΕΤΑΤ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων) από την ένταξή του στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) – όπως προβλέπεται από τον Ν. 4052/2011 – αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, μετά από σχετικές αποφάσεις – εισηγήσεις των Συλλόγων – Μελών της, που μετέχουν στο ΕΤΑΤ.
Το αίτημα εξαίρεσης του ΕΤΑΤ από το ΕΤΕΑ θεωρείται από την ΟΤΟΕ αυτονόητο στις δοσμένες συνθήκες, προκειμένου να αξιοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και οι αναλογιστικές μελέτες για τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Τραπεζοϋπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης