Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο παρά την άνοδο των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,59% και τα 62,76 το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο παρά την άνοδο των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,59% και τα 62,76 το Brent
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκει οριακά κατά +0,02%
Κέρδη εμφάνισε  σήμερα Πέμπτη (26/9) το πετρέλαιο, παρά τη νέα άνοδο που καταγράφηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,76 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε έστω και οριακά κέρδη 0,02% στα 56,50 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση της τάξεως των 250 χιλ. βαρελιών.
Image
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου των αποθεμάτων, μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης, κατά τις οποίες τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 24 εκατ. βαρέλια.
«Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πτώση των αποθεμάτων τελείωσε και ότι θα μπορούσε να δούμε μία ουσιαστική άνοδο από εδώ και πέρα», σχολίασε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες (25/9) σε δημοσιογράφους ότι η εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί «νωρίτερα απ΄ ό,τι νομίζετε», έχοντας ωστόσο διευκρινίσει μία ημέρα νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί «μία κακή εμπορική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης