Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η αβεβαιότητα έχει πλήξει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου - Προτεραιότητά μας η σταθερότητα στις τιμές

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η αβεβαιότητα έχει πλήξει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου - Προτεραιότητά μας η σταθερότητα στις τιμές
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι τα στοιχεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας δεν αποτελούν σημάδια ύφεσης
Στο γεγονός ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχει πληγεί από την αβεβαιότητα κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκε σήμερα (26/9) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, διευκρινίζοντας ότι η σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου αποτελεί προτεραιότητα του Οργανισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Barkindo ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ «παραμένει επικεντρωμένος στη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών του πετρελαίου και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να απομονώσει το πετρέλαιο από την πολιτική».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός αναμένει ισχυρή μακροπρόθεσμη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, ειδικότερα από τις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ αναφερόμενος στους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, δήλωσε ότι η προσοχή της αγοράς πετρελαίου παραμένει εστιασμένη γύρω από την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ επσήμανε ότι «ενώ τα στοιχεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας υποδεικνύουν επιβράδυνση, δεν είναι ανησυχητικά και δεν αποτελούν σημάδια ύφεσης».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, ο κ. Barkindo δήλωσε ότι «οι γρήγορες κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας να αποκαταστήσει την παραγωγή ήταν καθοριστικές ώστε να περιορίσουν τη μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ δεν εξετάζει κάποια έκτακτη συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή, από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία έχει αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης