Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μεγάλος κίνδυνος για τις βρετανικές επιχειρήσεις ένα Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Fitch: Μεγάλος κίνδυνος για τις βρετανικές επιχειρήσεις ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχές στα σύνορα, να αποδυναμώσει τη στερλίνα και να ωθήσει τη χώρα σε ύφεση
Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ασκήσει σημαντική βραχυπρόθεσμη πίεση στον επιχειρηματικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η μετάβαση στις συναλλαγές με την ΕΕ στη βάση των τρίτων χωρών θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχές στα σύνορα, να αποδυναμώσει τη στερλίνα και να ωθήσει τη χώρα σε ύφεση.
Αυτό αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, τονίζοντας ότι μακροπρόθεσμα, μια παρατεταμένη περίοδος εμπορίου με τους όρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου θα λειτουργούσε ως ένα κτύπημα στην εταιρική απόδοση λόγω της επίδρασης των δασμών και των μη δασμολογικών φραγμών.
Οι μεγάλες διαφοροποιήσεις και η ευελιξία των εταιρειών που αξιολογούν τη δημόσια τάξη σε αυτό το σενάριο μετριάζουν τους κινδύνους.
Ενώ αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις των εσόδων από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, θα ήταν απίθανο να οδηγήσει σε μια επίδραση αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο οίκος.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης