Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόωρες εκλογές στην Αυστρία: Έτοιμος για νίκη ο Kurz - Ερωτηματικό ο κυβερνητικός εταίρος

Πρόωρες εκλογές στην Αυστρία: Έτοιμος για νίκη ο Kurz - Ερωτηματικό ο κυβερνητικός εταίρος
Έτοιμος να ανακτήσει την εξουσία στην Αυστρία είναι ο Sebastian Kurz
Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, είναι έτοιμος να ανακτήσει την εξουσία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής (29/9).
Τον Μάιο 2019 ο Kurz ήρθε αντιμέτωπος με το Ibizagate, σκανδάλου δωροδοκίας στο οποίο πρωταγωνίστησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του και επικφαλής του ακροδεξιού FPO, Hanz-Christian Strache.
Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι ο Kurz κερδίζει το 34% των ψήφων, ακολουθούμενο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 22% Ο πρώην εταίρος του συνασπισμού, το Κόμμα Ελευθερίας (FPO), κατακτά την τρίτη θέση στην ίδια ψηφοφορία με το 20% της πρόθεσης ψήφου.
Ο Kurz έχασε μετά την εμπιστοσύνη της βουλής και προκήρυξε πρόωρες εκλογές. Λογικά θα επανέλθει στην εξουσία ακολουθώντας μία σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική.
Πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα με ποιους θα συνεργαστεί σε περίπτωση μη εξασφάλισης της πλειοψηφίας.
Έχει αποσιωπήσει τελείως το θέμα του εταίρου που θα επιλέξει στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα συγκροτηθεί αναγκαστικά μετά τις εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν επίσης αυξανόμενη υποστήριξη για το Κόμμα των Πράσινων, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με το 12% των προθέσεων ψήφου.
Ο Kurz θα μπορούσε να επιλέξει να εξαγοράσει την υποστήριξη από το Κόμμα των Πράσινων, σε αντάλλαγμα για μια πιο φιλική προς το κλίμα ατζέντα, αν και έχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης